Veiligheid? Zoek het zelf uit!

  • 17/02/2015

Ben je de regels beu en zoek je de grenzen van het toelaatbare? Krijg je nu meer vrijheid? Of groeien de bedrijfsregels als kool? Dáár gaat het over op 31 maart en 1 april in Papendal. De Nederlandse Vereniging voor Veiligheidskunde (NVVK) is hét kennisplatform voor veiligheidskundigen in Nederland. Ze organiseert een congres in het teken van zelfregulering. 

Prebes korting

Ga als Prebes-lid met korting naar het congres en kom zo meer te weten over zelfregulering. Betaal voor 1 dag € 295,00 (i.p.v. € 420,00) en voor 2 dagen €345,00 (i.p.v. € 495,00). De voorzitter, Jef Peuters, staat ingepland voor de ochtendsessie op eerste dag van het congres.

De opening

De Jan de Kroeslezing door prof.dr. José Kerstholt direct na de opening: die kunt u nu niet missen. Dat geldt ook voor de bijdragen van de Directeur Veiligheid en Gezondheid van het ministerie van SZW, drs. Esther de Kleuver en de nationaal voorzitter van Prebes, Jef Peuters. Op deze plenaire sprekers zijn we apetrots!

Interactieve sessies

En daarna zijn er 100 (!) sprekers. Geen lange presentaties maar interactieve sessies. Acht thema’s: cultuur, leiderschap & gedrag, vakmanschap (dilemma’s en ethiek), leren van incidenten, overheid & zelfregulering en arbeidsveiligheid soft / hard.

De verdieping

Op dag 2 staat het programma in het teken van De Verdieping. Het begint met een Lagerhuisdebat over 'zelfregulering', waarna er drie onderwerpen van dag 1 verder worden uitgediept. Ook dan is er weer een keuze uit interessante praktijksessies en workshops. 

Dr. Jop Groeneweg neemt ons in de middag mee in een college met als titel "Human Factors, terug van weggeweest". 

Jong talent

En natuurlijk is er weer een podium voor het aanstormende jonge talent, dat hoopt de NVVK Scriptieprijs in de wacht te slepen. Het congres wordt afgesloten met het uitreiken van deze prijs.

meer over het nvvk-congres »

bekijk het filmpje »