Doe mee met nv gezond!

Nv gezond stimuleert en ondersteunt KMO’s op een bedrijventerrein om in te zetten op vlak van gezondheid. Enerzijds kunnen KMO’s dit doen door samen met hun buurbedrijven gezondheidsinitiatieven te nemen, om dan vervolgens inspanningen te doen voor het gezondheidsbeleid binnen het eigen bedrijf. Anderzijds kunnen KMO’s eerst een eigen gezondheidsbeleid opzetten om nadien de rol van ambassadeur op te nemen binnen een breder netwerk. Dit kan bvb. door als ‘trekker’ te fungeren en andere bedrijven binnen de bedrijvenvereniging te motiveren tot gezondheidsacties. 

Niveau's

Nv gezond is dus een methodiek die in feite bruikbaar is op 2 niveaus: het niveau van het bedrijventerrein of de bedrijvenvereniging en het bedrijfsniveau. Deze methodiek combineert op die manier de principes van interbedrijfssamenwerking of parkmanagement, duurzaam ondernemen en gezondheidsbevordering op het werk. 

De methodiek bestaat uit een on-line toolbox met daarin drie onderdelen:

KMO's kunnen volledig zelf en op eigen tempo aan de slag met deze toolbox. Indien zij hiervoor toch wensen beroep te doen op ondersteuning, kunnen zij hier terecht voor erkende en opgeleide dienstverleners.