Gezondheidsbeleid in de onderneming

in samenwerking met en 

Studienamiddag

Bedrijven doen vandaag al heel veel rond veiligheid en milieu. Je kan je zelfs laten certificeren via bijvoorbeeld ISO14001 en de vrij nieuwe ISO45001. Maar wat met gezondheid?

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat gezondheid op het werk nog geen prioriteit is. Nochtans is deze omgeving een belangrijke factor voor je gezondheid. Aangezien we acht uur per dag op het werk doorbrengen, moet een gezonde werkomgeving op de to-dolijst van de werkgever staan, want zonder gezonde werknemers die goed in hun vel zitten, kan een bedrijf niet op volle toeren draaien. Fitte werknemers zijn minder vaak ziek, zijn productiever en tonen meer betrokkenheid bij de organisatie. Een preventief gezondheidsbeleid legt de nadruk op het motiveren en/of ondersteunen van de medewerkers en respecteren de individuele keuzevrijheid van werknemers op het vlak van gezondheid. Het bouwt verder op het welzijnsbeleid. Het is zeker niet altijd de wil die ontbreekt maar soms weet men gewoon niet hoe eraan te beginnen, botst men op weerstand, weet men niet waar je hulp kan vinden.

Vandaar deze studienamiddag om je op weg te helpen om zelf een gezondheidsbeleid op te starten in je onderneming. Voel je jezelf als preventieadviseur niet direct aangesproken stuur of breng dan een collega mee die deze kar wil trekken. We hebben gekozen voor een combinatie van beleidsinformatie en praktijkervaringen. We hebben niet de grote bedrijven gevraagd omdat we vaak de opmerking horen “Ja maar, die hebben de middelen om er wat aan te doen”. Dat willen we net voorkomen en je zal zien dat je met beperkte middelen toch heel wat kan realiseren.

Tijdstip Programma Spreker(s) Presentatie
13:00u Ontvangst
13:15u Verwelkoming Greet Caubergs
13:30u Inleiding | Gezondheidsbeleid in de onderneming Silvia Van Cauter
Download
14:45u Hoe kan Sport Vlaanderen jou helpen? Wout Haest
Download
15:00u Pauze
15:15u Praktijkervaring | Noden en behoeften, acties, wat slaat aan? Sonja Palmans
Download
15:45u Praktijkervaring | Gezondheidsbeleid: evolutie & integratie Chris Demulder
Download
16:15u Opzetten van een gezondheidsbeleid: gedragsverandering Wouter Goris
Download
16:45u Vraagstelling
Word lid

Word nu lid en maak gebruik van alle
ledenvoordelen voor slechts € 75 per jaar.

We waren met 0 deelnemers!

Er waren 63 deelnemers, waarvan 63 worden getoond.

Naam Bedrijf Stad/gemeente

Ontvang je attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren … zijn verplicht een aantal bijscholingen te volgen per jaar. Wij bieden je verschillende opties aan om jezelf bij te scholen: de Prenne, onze opleidingen en provinciale activiteiten. Hier ontvang je altijd een aanwezigheidsattest.

Provinciehuis Hasselt

Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt