Risicoanalyse ergonomie: hoe begin ik eraan?

Studieavond

Tijdstip Programma
17.30u Ontvangst
17.50u Een woordje vooraf
18.00u Bedrijfsvoorstelling
18.15u RA beeldschermwerk en bureelergonomie
19.00u Beweegtips om sedentair gedrag tegen te gaan
19.30u Ergonomie ... ook een aandachtspunt in een productieomgeving
20.15u Praktijkervaring en samenvatting
20.45u Netwerking
21.30u Einde

Tijdens deze studieavond gaan we dieper in op de bureelergonomie en ergonomie binnen een productieomgeving. 

Dieto Projectinrichting

Dieto Projectinrichting is gespecialiseerd in het inrichten van ruimtes voor professioneel gebruik met focus op kantoren, openbare besturen, zorginstellingen en opleidingscentra. Hiervoor werken ze samen met Europese fabrikanten die, net zoals hen, kwaliteitsproducten en een uitstekende service hoog in het vaandel dragen. Ze ontvangen ons in hun kantoor-toonzaal.

Sprekers

Christophe Vermaete is preventieadviseur bij Go4Safety bvba en via deze weg begeleidt hij klanten naar een veiligere werkplek. Ergonomie is één van zijn stokpaardjes. Hij maakt je op een praktische manier wegwijs in de RA beeldschermwerk en beeldschermergonomie.

Kevin Vansteenkiste is regent L.O. en volgde een specialisatie in het buitenland rond bindweefsel. Hij zal je eenvoudige eenvoudige oefeningen laten zien waarmee je je lichaam soepel kan houden tijdens een lange dag op kantoor. Hij brengt een stukje Scandinavië, waar dit reeds in alle kantoren gebeurd, naar Ooigem.

Lieve Vantieghem werkt als preventieadviseur bij Daikin Europ nv. Hiernaast volgde ze een opleiding ergonomie aan de K.U. Leuven. Ze is tevens ook bestuurslid van de Vlaamse Ergonomie Vereniging (VerV). Ze ontwikkelde een eigen RA tool die je ook in een productieomgeving kan gebruiken.

Deze studiedag wordt georganiseerd in samenwerking met 

Word lid

Word nu lid en maak gebruik van alle
ledenvoordelen voor slechts € 75 per jaar.

We waren met 0 deelnemers!

Er waren 28 deelnemers, waarvan 27 worden getoond.

Naam Bedrijf Stad/gemeente

Ontvang je attest

Preventieadviseurs, milieucoördinatoren … moeten een aantal bijscholingen volgen per jaar. Wij bieden je verschillende bijscholingsmogelijkheden aan: de Prenne's, opleidingen en provinciale activiteiten. Hier ontvang je steeds een aanwezigheidsattest.

Dieto Projectinrichting

Wielsbeeksestraat 32, 8710 Ooigem

De activiteiten zijn hét moment om ervaringen uit te wisselen