Nationaal RI&E onderzoek

  • 16/06/2014

In Nederland hebben het Post Hoger Onderwijs Veiligheidskunde, de VHP human performance en uitgeverij/studiecentrum Kerckebosch in het voorjaar van 2014 een groot nationaal RI&E onderzoek gehouden.

Een groot aantal mensen heeft de afgelopen maanden gehoor gegeven aan de oproep mee te doen aan het Nationaal RI&E onderzoek 2014. Maar liefst 456 respondenten vulden de enquête in. Daarmee geven zij een goed beeld van hoe de RI&E gebruikt wordt in hun bedrijf, hoe nuttig zij dit instrument vinden en waar ze specifiek tevreden of minder tecreden over zijn. De respondenten die de enquête invulden, kwamen veelal uit de productie (103 respondenten) en de dienstverlening (78 respondenten). Opvallend is dat de respondenten grotendeels in grote bedrijven werken: 42% geeft aan in een bedrijf met 500 of meer werknemers te werken, nog eens 27% werkt in een bedrijf dat 100-500 werknemers telt.

resultaten van het onderzoek

TIP: op 19 juni zal er een module over 'risicoanalyse from zero of voortborduren op bestaande' aan bod komen op de Prenne.