Fireforum Congress 2014

Innovatie in brandveiligheid

Het congres wil een overzicht geven van de innovatieve technieken die hun intrede doen in de brandpreventie en brandbestrijding. Nieuwe berekeningsmodellen afkomstig uit andere domeinen, innovatieve technieken en technologieën oorspronkelijk bedoeld voor andere toepassingen worden vandaag ingezet door ontwerpers, uitvoerders en brandweer.

Verder geeft het congres de kans om innovatieve ontwikkelingen in de brandpreventie en interventie kenbaar te maken aan een ruim publiek van gespecialiseerd gebruikers. De crisis aanpakken door het verhogen van de rendabiliteit en de veiligheid van de investeringen met een uitgekiende, innovatieve en inventieve brandveiligheidsinstallatie en het gebruik van de nieuw ontwikkelde brandwerende bouwelementen.

Bij de interventie wordt gebruik gemaakt van technologieën die worden ontwikkeld in militaire, academische of digitale omgevingen. Data vergaring en uitwisseling, drones, locatiebepaling, robots, slimme kledij, warmtegevoelige camera’s, gespecialiseerde voertuigen, hogedrukblussing, … zijn maar enkele voorbeelden van wat de technologie kan bijbrengen om een efficiëntere aanpak van de crisis interventie te ondersteunen en zodoende de schade te beperken.

het programma

Samenwerking

Ook in september werkt Prebes samen met het Fireforum. Tijdens de Prenne in Edegem verzorgt het Fireforum 7 modules over brandveiligheid.

meer over de Prenne