OSHwiki

  • 11/09/2014

Net zoals Prebes enkele jaren geleden Wikiprebia heeft opgezet, heeft nu ook het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) haar eigen Wiki opgezet. Op het wereldcongres in Frankfurt werd de OSHwiki officieel voorgesteld.

OSHwiki is een op samenwerking gebaseerde online-encyclopedie met correcte en betrouwbare informatie over veiligheid en gezondheid op het werk (in het Engels "Occupational Safety and Health", afgekort als OSH). Iedereen heeft toegang tot OSHwiki en kan artikelen raadplegen, volgen en delen. Geaccrediteerde auteurs kunnen snel en gemakkelijk bijdragen leveren aan dit zich voortdurend ontwikkelende corpus van kennis. We hopen dat OSHwiki ook een participatiecultuur zal bevorderen door de OSH-gemeenschap een ideaal platform te bieden om te netwerken en samenwerkingsverbanden en synergieën tot stand te brengen.

Prebes zal een geaccrediteerde auteur afvaardigen. Op die manier kunnen Prebes en EU-OSHA de handen in elkaar slaan en inhoud bewerken, toevoegen en vertalen voor de nieuwe online encyclopedie.

lees meer