Veiligheid op bouwplaatsen

Prenne programma

Er schuilen heel wat gevaren op een bouwplaats. In het programma van de 32ste Prenne vindt je dan ook 3 modules bouw terug.  Een eerste thema zal Brandveilig werken bij dakdichtingswerken toelichten. In bouw 2 komt het thema Grondverzetsregeling: stappenplan voor de bouwheer aan bod. En in de laatste module kom je meer te weten over Grondverzet: praktische gids voor het omgaan met uitgegraven bodem.

Oorlogsmunitie op bouwplaatsen

Op bouwplaatsen zijn er diverse situaties aanwezig die aanleiding kunnen geven tot tal van risico’s. Eén van de niet alledaagse risico’s, maar daarom niet minder belangrijk, is de aanwezigheid van oorlogsmunitie, zeker in de streek langs de frontlinie van de eerste wereldoorlog (WO I) in West-Vlaanderen of nabij strategische infrastructuur, zoals spoorwegen, die in de tweede wereldoorlog (WO II) hevig werden gebombardeerd.

lees meer op beswic.be »