Verkeersveiligheid

  • 13/10/2014

Arbeidsongevallen in het verkeer

Tijdens de vorige Prenne in Edegem werd er een module besteed aan arbeidsongevallen in het verkeer. Zowel een goede opvang van de werknemer als de ondersteuning van iedereen die binnen het bedrijf met dit verkeersongeval wordt geconfronteerd is belangrijk. Rondpunt vzw stelde in nauwe samenwerking met verschillende partners een blauwdruk samen die bedrijven toelaat een integraal preventiebeleid te voeren dat verkeersveiligheid stimuleert en een goede opvang na een arbeidsongeval in het verkeer verzekert.

Afleiding achter het stuur door gsm en sms

Eerder dit jaar heeft het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) een nieuwe campagne gelanceerd die bestuurders moet ontraden om achter het stuur de gsm te gebruiken of een sms te sturen. De campagne is nodig omdat heel wat bestuurders gsm’en en sms’en achter het stuur als normaal beschouwen, ondanks het verhoogde risico op een ongeval. Wie belt achter het stuur loopt 3 tot 4 keer meer kans op een ongeval. Bij sms’en is dat risico 23 keer groter.

meer over het handboek Road Accidents Prevention & Management

meer over de campagne van het BIVV & Sofico