Een terugblik op 2014

  • 08/12/2014

Memorabel 2014

Als fier bestuur van West kijken we tijdens deze laatste weken van het memorabele jaar 2014 tevreden terug op een zeer geslaagd Prebes werkjaar en zeker wat onze kring West betreft.

Frontlijn

Maar liefst 10 evenementen passeerden de revue, verspreid over de ganse regio van Koksijde over Veurne, Diksmuide en Ieper om te eindigen in Ploegsteert. Het was misschien niet iedereen opgevallen, maar we hebben wel degelijk de Frontlijn van 100 jaar geleden min of meer gevolgd.

Dynamisch bestuur

Dit succes is enerzijds te danken aan de dynamische bestuursploeg die voortdurend met volle inzet, ongeremd engagement en steeds nieuwe verfrissende ideeën onze studiemomenten zorgvuldig voorbereidt, zorgt voor een vlotte organisatie en ook achteraf nog van een inhoudelijk verslag voorziet voor de mensen die er niet bij konden zijn.

300 deelnemers

Anderzijds is dit succes niet mogelijk zonder de vele deelnemers aan onze studiemomenten. Het zijn immers jullie als Prebes leden die de vereniging levend houden en een reden van bestaan bieden. Om en bij de 300 deelnemers mochten we dit jaar opnieuw verwelkomen op onze kringavonden en een namiddagsessie. En niet alleen de harde kern uit de Westhoek, ook nieuwe gezichten, Prebesleden uit andere delen van de provincie en zelfs geregeld geïnteresseerden uit Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant vinden de weg naar West.

Gastvrije bedrijven

De derde onmisbare partner zijn de gastvrije bedrijven die hun infrastructuur ter beschikking stellen. Opvallend hoe bedrijfsleiders en plantmanagers er vaak bij willen zijn als hun veiligheidsbeleid aan de aanwezigen wordt verduidelijkt.

Succesformule

Het unieke drieluik van een theoretische belichting van een Welzijnsonderwerp, aansluitend de link naar de praktijk tijdens het bedrijfsbezoek en een laagdrempelig netwerkmoment achteraf blijkt nog steeds een fel gesmaakte formule.

Wenst u zelf als gastbedrijf te fungeren omwille van een eigen realisatie omtrent Welzijn of wil u uw collega’s laten kennis maken met uw specifieke werkwijze als preventieadviseur, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Gratis deelname

Bij dit alles mogen we niet vergeten dat de regionale werking volledig is gebouwd op de belangeloze inzet van vrijwilligers waardoor de deelname steeds gratis is. De sleutel ligt immers in de vruchtbare kruisbestuiving tussen regiobestuur, leden en gastbedrijven.

Ook provinciaal zitten we niet stil. Noteer alvast het Forum met nieuwjaarsreceptie op 20 januari 2015 in je agenda: het jaarlijkse trefpunt voor al wie met Welzijn of Duurzaam & verantwoord ondernemen te maken heeft. Zeker afkomen!

Tenslotte vindt u hier de West-Vlaamse promofolder waarin wordt uitgelegd waarom Prebes zo’n schitterende vereniging is.

Ken je iemand die van ver of dichtbij betrokken is bij preventie en onze vereniging nog niet kent, stuur hem/haar deze folder door en laat hem/haar kennis maken met Prebes net zoals de 5300 andere leden, waaronder net geen 1300 West-Vlaamse, ooit de stap gezet hebben.

 

Een prettig eindejaar en een veilig begin van 2015!

Bestuur Kring West

Bart, Carlo, Charles, David, Etienne, Geert, Guy, Hans, Koen, Steve