Prebes Werkgroep Documenten: ons nieuwjaarsgeschenk

  • 12/01/2015

Nieuwe versie DOC Arbeidsmiddelen minimum eisen op Wikiprebia 

De Prebes Werkgroep Documenten heeft naast de bestaande versie van de checklist Risicoanalyse Arbeidsmiddelen DOC007 en DOC027, een gloednieuwe versie op Wikiprebia geplaatst. Het document heeft de volgende referentie gekregen: DOC037 versie 2014.12.23.

We brengen het jullie als nieuwjaargeschenk.

En, het is geen gewone checklist. Het DOC037 is bedoeld als een complete risicoanalyse van een arbeidsmiddel zoals bedoeld in de wetgeving.

De volgende stappen worden genomen: opsporing van de risico’s / bepaling van de risicogrootte volgens een vereenvoudigd model / de prioriteiten van de nodige aanpassingen worden vastgelegd / de uitvoeringsverantwoordelijken worden aangewezen / de plandatum wordt bepaald / de datum van aanpassing wordt vermeld / tenslotte wordt de restrisicogrootte bepaald.

Bijkomend is er een sorteringsmogelijkheid van de prioriteit van aanpak van de risico’s en restrisico’s voorzien zodat de werkgever weet welke risico’s eerst moeten aangepakt worden.

En dit alles is op 1 checklist overzichtelijk geplaatst wat de administratie rond de arbeidsmiddelen alleen maar vereenvoudigt.

Snel DOC037 eens uitproberen is de boodschap.

naar werkgroep documenten »