Werk mee aan onderzoek AED

  • 02/02/2015

Al 700 collega's hebben de vragenlijst ingevuld, maar de onderzoekers zouden naar de 1000 respondenten willen gaan voor een nog betere studie. Heb je even tijd? Werk dan ook mee aan dit groots onderzoek naar Automatische Externe Defibrillatoren (AED's) in Vlaamse bedrijven.

De Universiteit Gent voert een onderzoek uit naar de aanwezigheid en het gebruik van AED's.

  • Is er een AED toestel beschikbaar in je bedrijf? 
  • Wat is de gemiddelde verplaatsingstijd van een werkpost tot een AED toestel? 
  • Hoeveel van jouw werknemers zijn opgeleid om met een AED te werken?
  • ...

Ben jij interne preventieadviseur? Maak dan 5 minuten tijd vrij en vul deze korte vragenlijst in. Om tot een antwoord te komen dat voor preventieadviseurs in de praktijk bruikbaar is hebben we jouw hulp nodig.

AED's zijn levensreddend, je vaart er dus wel bij aan dit onderzoek deel te nemen. Voor het onderzoek is het belangrijk dat ook preventieadviseurs van bedrijven die niet over een AED beschikken meedoen aan het onderzoek

5 minuten

Het invullen van de vragenlijst duurt maar 5 minuten. De resultaten van het onderzoek vind je terug in Veiligheidsnieuws en worden besproken op de Prenne.

Anoniem

Alle informatie die je ons verschaft worden met uiterste vertrouwelijkheid behandeld en alleen gebruikt voor dit onderzoek. Er is een dossier in het kader van de bescherming van de privacy ingediend bij de ethische commissie van Universiteit Gent.

Meer over AED's

Wil je meer weten over AED? Lees dan het artikel in Veiligheidsnieuws nummer 178 van 2013 dat door de onderzoeksgroep geschreven werd. Indien je bijkomende inlichtingen nodig hebt, contacteer dan Dr. Maurits De Ridder via maurits.deridder@ugent.be.

Het onderzoek

Het onderzoek richt zich tot preventieadviseurs die werken in een interne dienst Preventie en bescherming op het werk in bedrijven en ondernemingen. De studie kadert in een masterproef arbeidsgeneeskunde aan de Universiteit Gent en wordt uitgevoerd in samenwerking met Prebes en de Vereniging van Interne Bedrijfsartsen.

De vragenlijst is samengesteld uit 3 luiken. Het eerste luik is een algemeen luik, het tweede luik is bestemd voor bedrijven met een AED en het derde luik is voor bedrijven zonder AED. Het is de bedoeling dat elke interne preventieadviseur de vragenlijst invult voor één enkele bedrijfsite, liefst de bedrijfsite waar hij/zij het meest aanwezig is. Het is niet de bedoeling gegevens te verzamelen over sportcentra en publieke plaatsen waar de AED geplaatst is om redenen van volksgezondheid. Scholen worden wel als bedrijf beschouwd.

vul de vragenlijst in »