7 op 10 vertraagt niet langs wegenwerken

  • 14/04/2015

Vertraag jij langs wegenwerken? Zowel het Vlaamse Agentschap Wegen en Verkeer als het Waalse Société de Financement Complémentaire des infrastructures en het Waals Ministerie van Openbare Werken hebben preventiecampagnes opgezet.

Langs Belgische wegen zijn er frequent wegenwerken. Het correct naleven van de snelheidslimieten in deze zones is zowel voor de verkeersveiligheid als voor de veiligheid van de wegenwerkers van groot belang. Dit wordt ook benadrukt door het witboek van het NAVB.

Zowel het Vlaamse programma Kijk uit (Kijk uit aan wegenwerken), als de Waalse tegenhanger Contacts (Contacts - Un chantier, je lève le pied!) hebben beide TV-spots aan dit thema gewijd.

Meer informatie

Agentschap Wegen en Verkeer »
Campagne de sensibilisation au danger de la vitesse excessive a l’approche d’un chantier »
meer over wegenwerken »
samenvatting van de Waalse enquête (FR) »