Algemene ledenvergadering

  • 09/04/2015

Op 26 maart 2015 had de jaarlijkse Statutaire ledenvergadering van Prebes plaats in Cosmodrome in Genk. Er waren 45 van de 191 effectieve leden aanwezig.

Overzicht 2014

Stafmedewerker Lieve De Keyser bracht aan de hand van een presentatie het jaaroverzicht van de activiteiten van het jaar 2014: opleidingen, Prenne’s, vertegenwoordigingen, sociale activiteiten, realisaties enzovoort. De brede waaier van activiteiten zijn een bewijs van de uitstraling van de vereniging en de inspanningen die de leden en het coördinatiecentrum doen om de meest gezaghebbende vereniging op vlak van preventie en bescherming te zijn en te blijven.

iLearn@Prebes

Nadien lichtte Tom Noblesse het nieuwe project 'iLearn@Prebes' toe. Dankzij dit project wordt de cursus basisvorming preventieadviseur online ter beschikking gesteld via een leerplatform. Dit laat toe dat de kandidaten op afstand kunnen deelnemen aan de cursus. Het is meer dan e-learning alleen, er worden ook overlegmomenten georganiseerd doorheen het jaar.

Financieel Verslag

Vervolgens presenteerde Eddy Eyckmans de balans en de resultaten van het afgelopen jaar. 

Provinciale projecten

Zoals vorig jaar, stonden tijdens deze editie weer enkele projecten in de kijker:

  • Luc Collet stelde een nieuw initiatief voor om het 'onthaal van nieuwe leden in Antwerpen' te optimaliseren en dit via een 'Roadbook'
  • Vlaams-Brabant en Limburg hebben de handen in elkaar geslagen en brachten samen een presentatie over het Open Forum 'Welzijnsdomeinen anders bekeken' dat ze georganiseerd hebben. De presentatie werd gebracht door Kris Collier en Theo Schildermans
  • Luc Bosschaert kwam voor Oost-Vlaanderen vertellen over de verschillende CKEK’s die werden georganiseerd in hun provincie en de aanpak om iets dergelijks goed te realiseren
  • Voor West-Vlaanderen vertelde David Debeuselinck over het groot aanbod aan activiteiten dat er gedurende 2014 georganiseerd werd

bekijk de foto's »