Vragen over gezondheid en milieu?

Heeft ventileren een positieve invloed op je gezondheid? Hoe kan je de uitstoot van fijn stof beperken? Wat kan je best doen bij een hittegolf of ozonpieken? De nieuwe website www.gezondheidenmilieu.be biedt een antwoord op al jouw vragen.

Correcte info over gezondheid en milieu

Van gsm-stralingen en pesticiden tot schimmel en kakkerlakken in de woning. Er is soms heel wat ongerustheid over allerlei milieuproblemen. Correcte informatie kan ongerustheid voorkomen en ook mogelijke gezondheidseffecten vermijden.

Veel burgers gaan op zoek naar deze informatie op het internet. Daarom ontwikkelden het VIGeZ en de medisch milieukundigen van de Vlaamse Logo’s de website www.gezondheidenmilieu.be. Op deze website vind je per thema informatie over de invloed van milieu op onze gezondheid. Je leest er ook tips om blootstelling aan milieuproblemen te vermijden en maakt er kennis met leuke projecten over gezondheid en milieu.

Categorieën

De milieuthema’s die aan bod komen, zijn in zes categorieën gegroepeerd:

  1. gezond binnen,
  2. gezond buiten,
  3. straling,
  4. ongewenste dieren,
  5. verkeer
  6. hotspots.

Deze laatste zijn plaatsen in Vlaanderen waar de milieuvervuiling verhoogd is, bijvoorbeeld door historische redenen zoals de aanwezigheid van een vervuilde fabriek. De website richt zich zowel op de gewone man in de straat als op gemeenten, scholen, kinderdagverblijven en artsen. 

bezoek gezondheidenmilieu.be »