Vrouwen en gezondheid op het werk

  • 01/04/2015

Hoe zit het met de vrouwen op jouw werkvloer? 45% van alle werknemers in de Europese Unie zijn vrouwen, en toch zijn nog te veel werkplekken ontworpen vanuit het standpunt van een mannelijke werknemer. Er is behoefte aan een ‘gendergevoelige’ benadering van veiligheid en gezondheid op het werk om het arbeidsleven van vrouwen gezonder, veiliger en productiever te maken.

Ter gelegenheid van de Vrouwendag heeft het Europees Vakbondsinstituut (EVI) dit jaar van 4 t/m 6 maart de internationale conferentie “Werk en de gezondheid van vrouwen” georganiseerd in het International Trade Union House in Brussel. De conferentie was opgezet rond zes workshops met een gemeenschappelijk doel, namelijk het delen van kennis en ervaringen om de arbeidsomstandigheden en de gezondheid van vrouwen te verbeteren en voor meer gelijkheid tussen de seksen te zorgen. 

Ook benieuwd naar de presentaties? Je kan deze, samen met video-interviews en aanverwante publicaties, downloaden op de website van ETUI: Women’s health and work

Meer over genderverschillen op het werk