FEBEM awards uitgereikt

Recycleren, waardevolle grondstoffen uit afval winnen, afgedankte electrische apparaten inzamelen, het zuiveren van afvalwater, enz. De Federatie van Bedrijven voor Milieubeheer (FEBEM) beloont in de FEBEM Awards haar leden die innoveren of een positieve invloed uitoefenen op maatschappij, milieu of veiligheid.

Op 18 juni zijn deze FEBEM Awards uitgereikt. De winnaars in de verschillende categorieën zijn gekend.

Maatschappij

Bruco Containers wint de FEBEM Award in de categorie Beste Sociaal Initiatief. Het bedrijf stelt personeel tewerk uit verschillende culturele achtergronden, en weet daar op een positieve manier mee om te gaan. Zo werd er een peter-/meterschapopleiding georganiseerd, waardoor ervaren personeelsleden beter in staat zijn om nieuwe krachten op te vangen en te begeleiden.

Milieu

Binnen de categorie Beste Innovatie/Milieuproject, vielen twee laureaten in de prijzen. Indaver overtuigde met zijn Molecule Management, waarbij waardevolle grondstoffen zoals zoutzuur, ijzeroxide en palladium uit afval worden gewonnen. De tweede award was bestemd voor Recyca, dat een project rond Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA) op poten zette. 

Veiligheid

‘REACT’ van Veolia wist de FEBEM Award voor het Beste Veiligheidsproject in de wacht te slepen. REACT staat voor een totaalaanpak die veilig gedrag beloont en die elke werknemer betrekt in het veiligheidsprogramma. 

meer over de FEBEM Awards »