Winnaars Fireforum Award

De Fireforum Awards 2015 winnaars zijn bekend. Op donderdag 19 november 2015 werden in het Koloniënpaleis te Tervuren de Fireforum Awards 2015 uitgereikt.

Samenhorige brandweer

In de categorie “Samenhorige Brandweer” ging de Award naar het project van de hulpverleningszone Zuid-Oost voor hun project rond brandpreventie in de particuliere gezinsopvang.

Studie- en Architectenbureau’s

In de categorie “Studie- en Architectenbureau’s” ontvingen de vertegenwoordigers van TUCrail, Infrabel en Technum de award voor de brandbeveiliging van de Liefkenshoek spoorverbinding.

Publiek

In dezelfde categorie heeft het publiek, via online stemming en stemming in de zaal, beslist dat de publieksprijs naar het architectenbureau Goedefroo + Goedefroo ging voor het ontwerp van het voetbalstadion van Zulte Waregem.

Interne preventieadviseurs

In de categorie interne preventieadviseurs viel Carl D’hanis werkzaam bij ACE verzekeringen de eer te beurt om de trofee te ontvangen. Zijn risicoanalysetool voor gesprinklerde magazijnen wordt als een degelijke tool ervaren.

Wetenschappelijke instellingen

In de categorie wetenschappelijke instellingen en opleidingscentra ging het duo van Fire Engineered Solutions Ghent en de Universiteit Gent aan de haal met de award. Ook in deze categorie stond risicoanalyse hoog aangeschreven. Hier dan in de vorm van een risicoanalysemethodologie om de personenveiligheid in geval van brand in gebouwen te kwantificeren.

Jeugd

In de categorie voor de jeugd mocht Marc Coenen van de Post Beringen van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg de award in ontvangst nemen voor het project om samen met de lokale jeugdbewegingen de evacuatieoefeningen, die in het verleden werden uitgevoerd met onvoldoende resultaat,  te herverpakken en dit in een spel te gieten.

Life Time Achievement

Als afsluiter van de avond werd Guy Van de gaer, de winnaar van de Life Time Achievement 2013 op het podium geroepen om de winnaar van de Life Time Achievement 2015 bekend te maken. Bij het opsommen van de verdiensten en de carrière van de voorgedragen persoon begreep iedereen snel dat het om de heer Stefaan Maekelberg, gewezen Adviseur Generaal bij de FOD Binnenlandse Zaken ging.