Verluchting en verlichting van de arbeidsplaatsen

Op 14 april verscheen het Koninklijk Besluit van 25 maart 2016 tot wijziging van het KB van 10 oktober 2012 tot vaststelling van de algemene basiseisen waaraan de arbeidsplaatsen moeten beantwoorden. Door dit nieuwe KB worden de bepalingen in verband met verlichting en verluchting van de arbeidsplaatsen gewijzigd.

Heb je nog vragen over deze nieuwe bepalingen? Schrijf je dan in voor de studiedag op vrijdag 23 september, georganiseerd door de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Verluchting

CO2 is de nieuwe parameter om na te gaan of er voldoende verluchting is. Er zal uitgelegd worden waarom voor deze parameter gekozen is en hoe men hem kan gebruiken in de risicoanalyse. De verluchting wordt ook vanuit een breder perspectief bekeken door in te gaan op aspecten van binnenluchtkwaliteit en ventilatie. 

Verlichting

Voor verlichting zullen de normen voor binnen- en buitenverlichting, waar in het KB naar verwezen wordt, uitgelegd worden. Omdat in veel bedrijven overgeschakeld wordt naar LED-verlichting, zijn er voordrachten over mogelijke risico’s van dit soort verlichting, waar men rekening moet mee houden om de beste keuze te maken, en welke problemen zich in de praktijk kunnen voordoen.

Programma en inschrijven