Call for Papers Fireforum Congres

Heb jij een nieuwe ontwikkeling op vlak van brandveiligheid? Wordt onze kijk brandveiligheid beïnvloed? Welke praktische tips kan je geven voor effectievere brandveiligheid? Hoe ga je in de praktijk om met nieuwe voorschriften of nieuwe technologieën? 

Fireforum congres

Fireforum vzw nodigt u uit om uw expertise in brandveiligheid te delen met een geïnteresseerd publiek van voorschrijvers, brandweer, preventieadviseurs, wetenschappers, architecten en studiebureaus, gebouwbeheerders, fabrikanten en installateurs. U kan dit doen door een presentatie te geven op het tweejaarlijks Fireforum Congres dat doorgaat in Brussel op 24 november 2016.

De presentaties worden ingedeeld in 2 categorieën: Wetenschappelijk onderzoek en Toegepaste Brandveiligheid. 

Wetenschappelijk onderzoek

Met “Wetenschappelijk Onderzoek” willen we een toekomstvisie voorstellen. Welke ontwikkelingen op vlak van brandveiligheid kunnen we in de toekomst verwachten? Welke nieuwe inzichten zullen onze kijk op brandveiligheid beïnvloeden? (voertaal: Engels).

Toegepaste brandveiligheid

Met “Toegepaste Brandveiligheid” zoeken we de toepassingen van vandaag. Wat is nu “state of the art”? Welke praktische tips kan je geven voor effectievere brandveiligheid? Hoe ga je in de praktijk om met nieuwe voorschriften of nieuwe technologieën? (talen: Nederlands of Frans)

In beide categorieën kijken we uit naar zowel “technologische” ontwikkelingen als ontwikkelingen met betrekking tot “de mens en brandveiligheid” (gedrag, organisatie, training, informatie, sensibilisatie, …) of een combinatie hiervan. Verder staan we ook open voor toelichtingen over nieuwe regelgeving, normen, voorschriften in dit domein.

We verwachten jullie voorstellen via het formulier ten laatste op 25 juni 2016.