Wie is Kris Collier

  • 11/04/2017

Gepassioneerd door het Welzijn op het Werk sinds 2002.

Mijn naam is Kris Collier en ik woon in Jumet in Henegouwen. Fiere vader van drie kinderen. Ik ben geboren in de lente van 1966 te Elsene en woonde er meer dan 20 jaar. Een echte kiekenfretter. Vandaar mijn keuze voor de Provincie Vlaams-Brabant & Brussel. Van jongsaf aan ben ik geïnteresseerd in het aspect beschermen van mensen.

Professioneel parcour

In mijn werk als Preventieadviseur bij ANPI en privé ben ik vaak op zoek naar de verhalen achter de aspecten van veiligheid en welzijn. Na mijn legerdienst ben ik gaan werken in het familiebedrijf. Na vijf jaar ben ik mijn eigen weg ingeslagen. Mijn professioneel parcours is sinds meer dan dertig jaar een puzzel van merkwaardige ontmoetingen waaronder Preventieadviseurs. Momenteel ben ik zelf Preventieadviseur en denk ik vaak terug aan mijn boegbeelden. Samen met anderen heeft Theo Wevers me gevormd tot wie ik ben.

Ik ben naast mijn werk altijd blijven studeren omdat ik het belangrijk vind mezelf te blijven ontwikkelen in de dingen die ik doe. Zo heb ik naast technische opleidingen, een opleiding tot Leadauditor van Managementsystemen, de aanvullende vorming Preventieadviseur niveau 2 en de overgangscursus Preventieadviseur Niveau 1 gestudeerd.

Prebes

Tijdens mijn werk is het overdragen van kennis altijd een belangrijke factor geweest. De laatste jaren is daar een belangrijk stuk bijgekomen door mijn engagement voor onze vakvereniging Prebes. Dit alles heeft mijn leven veranderd en ik merk dat ik steeds meer mensen vanuit mijn intuïtieve gevoel en kennis kan helpen door even met hun mee te lopen. Hieruit is de vraag ontstaan of ik niet meer tijd wil besteden aan het geven van adviezen en cursussen/workshops.

Welzijn is mijn passie

Soms heb je even behoefte aan een luisterend oor, iemand die je even een spiegel voor kan houden en/of je problemen kan helpen ontrafelen zodat je zelf weer de oplossing kunt vinden en verder kunt. Ik ben blij al vele mensen te hebben mogen helpen. Welzijn is en blijft een passie voor mij.

Kris Collier