Smartphones kunnen brandwonden veroorzaken

Geen reden tot paniek. Maar hier en daar sijpelen berichten door over smartphones die ongevallen veroorzaken. In de meeste gevallen kunnen deze ongevallen voorkomen worden door het naleven van enkele eenvoudige tips.

  1. Vermijd het spelen van spelletjes of Tv-kijken op uw smartphone langer dan 10 minuten. De temperatuur kan volgens testen in de USA oplopen tot 60 graden
  2. Plaats de smartphone tijdens het opladen in een vrije omgeving.
  3. Laad de smartphone NIET op in bed: de smartphone kan verhit raken indien u er op gaat liggen. Leg de smartphone evenmin onder het hoofdkussen tijdens het opladen.
  4. Wanneer u de smartphone voor een lang periode ononderbroken gebruikt, hou de smartphone verwijderd van de huid. Gebruik oordopjes of koptelefoon.
  5. Wanneer u voelt dat de smartphone te warm wordt tijdens het opladen, stop het opladen en laat het toestel afkoelen, vooraleer opnieuw op te laden. Bedek het toestel niet zodat de hitte kan ontsnappen.
  6. Laad uw smartphone niet op in plaatsen waar het zeer warm kan worden: in het felle zonlicht, op een radiator of op het dashboard van uw wagen.
  7. Gebruik de oplaadkabel, die in de doos verpakt zit
  8. Gebruik uw smartphone NIET tijdens het opladen
  9. Laat niet te veel apps tegelijk lopen. Ze kunnen processen in de achtergrond opstarten, waardoor de smartphone verhit.
  10. Indien u ze niet nodig hebt, zet Bluetooth en locatiebepaling uit. Daardoor wordt constant een gps-signaal gezocht en dit veroorzaakt verhitting.

Meer informatie


Brand op Prenne 42

Tijdens de Prenne op 15 juni 2017 in Gent kan je verschillende modules volgen:

09.00u. - Je verneemt dat je bedrijf of organisatie een andere arbeidsplaats in dienst gaat nemen

Het huurcontract is misschien al getekend. De plannen zijn al bijna afgewerkt. En wat nu met de brandveiligheid? Is het gebouw en de uitrusting technisch in orde? Zijn deze aangepast aan jouw activiteiten? Op basis van praktijkervaring stellen we oplossingen voor. In module 2 van brand gaan we verder in op veel voorkomende blunders. 

Bart Vanbever - lead expert technical regulations, Fireforum

09.50u. - Brandveiligheid en gebouwbeheer: blunders in gebouwen

In module 1 kreeg je een overzicht van verschillende technieken in brandbeveiliging die in een gebouw kunnen voorkomen. Met welke blunders kan je geconfronteerd worden bij het in gebruik nemen van een andere arbeidsplaats? Enkele sprekende voorbeelden ter illustratie.

Johan Van Vlaenderen - bedrijfsleider, Statamat

11.05u. - Branddeuren redden levens ... als ze dicht zijn

De spie, de brandblusser of de stoel die ze dikwijls openhoudt zal dit helaas beletten. Nu is er echter een draadloze, legale en op tijd werkende ‘spie’. We bekijken de verschillende toepassingen en mogelijkheden van deze innovatie.

Frank Deblon - general manager, Connect2Safety

11.05 - Leerzame brand: brand van carnavalswerkhallen te Aalst

Stedelijk cultureel erfgoed ontsnapt aan totale vernietiging bij zware brand, de massale brandweerinzet voorkomt erger. Hoe was het gesteld met de brandveiligheid? In deze module een blik achter de schermen en een reconstructie van de brandbestrijding. 

Bart Van Hauwermeiren - kapitein, sectoroverste sector Noord, Brandweerzone Zuid-Oost

Bekijk het volledige programma »