Verslag: studiemoment thermische omgevingsfactoren

  • 07/11/2017

Op dit studiemoment werd ingegaan op het aspect thermische omgevingsfactoren.

Het wetgevend kader gaf ons antwoord op heel wat concrete vragen: wat zegt de Welzijnswetgeving, welk onderscheid moeten we maken volgens afkomst van de thermische omgevingsfactoren, hoe kunnen we dit best meten (proefopstelling meetapparatuur maakte dit concreet), welke actiewaarden zijn er …

Ook de gezondheidsrisico’s en -maatregelen (o.a. gepast gezondheidstoezicht, risicogroepen, monitoring …) werden toegelicht.

De uiteenzetting van de praktische aanpak van Vandemoortele nv, o.a. gebaseerd op actieve betrokkenheid en rekening houdend met het subjectieve aspect van thermische omgevingsfactoren werd duidelijk gesmaakt en vormt zonder twijfel een bron van inspiratie voor de aanwezige collega’s.

De afsluitende rondgang met een blik achter de schermen was voor alle aanwezigen een mooie ervaring met opnieuw heel wat voorbeelden van goede praktijk. Niet voor niets liep deze inspirerende rondgang dan ook flink wat uit. Het netwerkmoment was er niet minder gezellig om. Dank aan alle aanwezigen en alle sprekers, in het bijzonder mevr. Nele Union en dhr. Peter Blondeel voor de prima ontvangst en de fijne samenwerking.

De bestuursleden van de Regio Centrum, Prebes West-Vlaanderen.

Download het volledige verslag met foto's