Beperken van schade door brand

Op de website van Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg vind je de nieuwe publicatie over Beperkingen van schade door brand terug. Nieuwe inspectie-instrumenten en informatienota’s worden eerst als discussiedocument uitgebracht.

Geef jouw mening

Gedurende een periode van ongeveer drie maanden kan iedereen zijn opmerkingen en suggesties bij het discussiedocument overmaken aan de inspectiediensten (contactadres: peter.vansina@werk.belgie.be). Geef voor 30 maart 2018 je opmerkingen door.

Neem deel aan de overlegvergadering

De inspraakperiode wordt afgesloten met een overlegvergadering waarin geïnteresseerden hun opmerkingen en bedenkingen kunnen bespreken met het projectteam dat de publicatie heeft ontwikkeld. Wie aan de vergadering wil deelnemen moet zich inschrijven voor 30 maart 2018 (contactadres: peter.vansina@werk.belgie.be).

Locatie

Er wordt eveneens verwacht dat de deelnemers hun opmerkingen die ze willen aan bod laten komen in de vergadering, vooraf opsturen. De overlegvergaderingen gaan door in de gebouwen van de FOD WASO aan het Zuidstation, Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel.

Eerste versie

Na de inspraakperiode zal een eerste definitieve versie van de publicatie worden opgesteld. Ook nadat een definitieve versie van een publicatie is opgesteld blijven opmerkingen en suggesties welkom. Zij zullen dan behandeld worden wanneer er een nieuwe versie van de publicatie wordt opgesteld.

Download het discussiedocument (DOC)


Meer over brandveiligheid op Prenne 45

1 maart 2018 | 09.00 - 9.50 | Brandwetgeving in België

Brandwetgeving in België: federaal, gewestelijk en gemeentelijk Welke wetgeving is er vandaag en waarvoor dien je deze te volgen?

1 maart 2018 | 09.50 - 10.35 | Intern noodplan, praktisch bekeken

Het intern noodplan, hoe begin ik eraan? Waarom opstellen, wat is een intern noodplan volgens de regelgeving? Hoe kan ik het structureren en waarmee moet ik rekening houden? Allemaal punten die aan bod komen tijdens deze sessie. 

1 maart 2018 | 11.05 - 11.55 | Brandpreventie bij gebouwbeheer

Waar moet je als preventieadviseur op letten als je er een ander gebouw bij krijgt? 

1 maart 2018 | 11.55 - 12.40 | Leerzame brand: Philipsbrand Hasselt

Zaterdagavond, 22.15u: een oude opslagloods van 3000m² staat in lichterlaaie. De brandweer wordt opgeroepen, maar welke andere schakels in de keten volgen? Tijdens deze sessie overlopen we de impact van een dergelijke brand, en hoe interne noodplannen, algemene noodplannen (ANIP) en brandweerinterventieplannen in elkaar haken bij dergelijke interventies.

Bekijk het Prenne programma