Klaar voor REACH 2018?

  • 09/01/2018

Als je chemische stoffen vervaardigt of invoert van buiten de EU in een hoeveelheid van meer dan één ton per jaar, heb je mogelijk registratieverplichtingen in het kader van REACH. En als je een product (mengsel, voorwerp) vervaardigt of invoert, kan het zijn dat hierin stoffen aanwezig zijn die afzonderlijk geregistreerd moeten worden.

Als je stoffen die je in een hoeveelheid van meer dan één ton per jaar vervaardigt of invoert van buiten de EU, al hebt gepreregistreerd maar nog niet geregistreerd, is de REACH-registratietermijn van 31 mei 2018 van belang voor jou.

Ken jouw portfolio

Ga uit van jouw portfolio en stel vast welke stoffen voor 31 mei 2018 geregistreerd moeten worden. Fris je kennis over REACH-verplichtingen op en beslis welke stoffen je in de handel wilt blijven brengen. 

Identificeer jouw stoffen correct

Een eenduidige en correcte identificatie van jouw stoffen is een voorwaarde voor een succesvolle en conforme registratie. Controleer of de informatie over de stofidentiteit die je bij de preregistratie hebt verstrekt, nog geldig is. Maak jezelf vertrouwd met de informatie-eisen van REACH die voortvloeien uit de hoeveelheid en de toepassingen van jouw stoffen. Later in het proces zal je met behulp van de IUCLID-softwareapplicatie alle vereiste informatie moeten verzamelen in een registratiedossier (zie stap 5 'Stel jouw registratiedossier op in IUCLID').

7 stappen

  1. Ken je portfolio
  2. Vind jouw mederegistranten
  3. Maak afspraken met jouw mederegistranten
  4. Beoordeel gevaren en risico's
  5. Stel jouw registratiedossier op in IUCLID
  6. Dien jouw registratiedossier in
  7. Houd je registratie actueel

Meer informatie