Bericht in geval van dreigend gevaar

  • 23/03/2018

Op 22 maart 2018 (symbolisch 2 jaar na de terreuraanslagen) verscheen het KB 23 februari 2018 betreffende de verzending van een kort tekstbericht in geval van dreigend gevaar of grote ramp.

Binnen de 6 maanden moeten de mobiele operatoren een geautomatiseerd systeem volledig operationeel maken. Dit systeem laat toe om de bevolking te waarschuwen in geval van dreigend gevaar of grote ramp, nadat ze via het BE-Alert-Platform van de FOD Binnenlandse Zaken het verzoek hebben ontvangen. Er worden ook ad random testen georganiseerd op vraag van het Coördinatie- en Crisiscentrum.

BE-Alert: alarmering bij een noodsituatie

In heel wat noodsituaties is een snelle verwittiging van de bevolking cruciaal. De manier waarop u wordt verwittigd, hangt af van de beschikbare kanalen op gemeentelijk, provinciaal en nationaal vlak.

Het Crisiscentrum van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken werkt aan de modernisering van de alarmeringskanalen. BE-Alert is een nieuwe alarmeringstool dat ertoe strekt de bevolking die rechtstreeks betrokken is bij een noodsituatie sneller en duidelijker te verwittigen en zo goed mogelijk te informeren.

Meer informatie