Bescherm je bedrijf tegen brandgevaar van afval

Op 23 april organiseert ANPI een seminarie over afval en brandgevaar. Goed nieuws voor Prebes leden! Jullie kunnen inschrijven aan 10% korting!

Wat zegt het KB

Boek III, titel 3 van de codex over het welzijn op het werk (voorheen het Koninklijk Besluit van 28 maart 2014 betreffende de brandpreventie op de arbeidsplaatsen) wijst duidelijk de werkgever op zijn verantwoordelijkheden. Volgens de wet wordt hij verantwoordelijk geacht niet alleen voor het inrichten van de infrastructuren en de organisatie, maar ook voor het in goede staat houden en de functionaliteit daarvan.

Afval verbranden

Het economische effect is niet te verwaarlozen. Een goede manager kan niet negeren dat het verbranden van waardeloze objecten zoals afval snel kan ontaarden en tot de ondergang van zijn bedrijf kan leiden. De preventie- en beschermingstechnologieën evolueren en bieden oplossingen die beter zijn afgestemd op de risico's van "afval".

De toekomst

Welke richtlijnen zijn er te volgen in de toekomst? Nooit eerder werd dergelijke informatie verzameld en gebruikt om de te volgen actielijnen te oriënteren voor de toekomst.

Programma

12.15 Onthaal en broodjeslunch
13.00 Inleiding
13.10 Reglementair kader
13.40 ANPI Technisch dossier DTD 162
14.00 Pauze
14.15 Afvalverwerking, specifieke bescherming - nieuwe ontwikkelingen
15.00 Afvalverwerking - Specifieke detectie
15.40 Lessen uit de praktijk
16.00 Vragen & antwoorden

10% korting

Ben jij lid bij Prebes? Dan kan je naar deze interessante studienamiddag met 10% korting. Download de folder en schrijf je in.