Doe mee met mobiele maandag

We staan met z’n allen zo vaak stil in het verkeer. En de sleutel tot de oplossing ligt gewoon bij onszelf. Samen zetten we het verkeer in beweging. Met de auto tot aan de tramhalte en daarna een deelfiets nemen. De fiets op en met een fris hoofd op het werk aankomen. De krant lezen terwijl iemand anders je naar het werk brengt. We starten met 1 dag waarop we ons anders verplaatsen. En wie weet waar we eindigen?

Mobiele Maandag, wat is dat?

Dat is 1 dag per week op een andere manier proberen te geraken waar je moet zijn. Wat je bestemming ook is. Het gaat erom hoe je er naartoe gaat. Te voet, met de fiets, de trein, de bus, de tram, de step, de wagen tot de P+R, … Of een combinatie van deze dingen. We starten elke week op maandag. En voor je het weet, doe je het ook op dinsdag. Of woensdag? Want alle dagen zijn goed om je opnieuw vlot te verplaatsen. 

Daag een vriend uit

Of een vriendin of je buurvrouw of die toffe gast die werkt in die pizzeria om de hoek … Dit is de plek waar jij een vriend of vriendin uitdaagt om beweging in zijn of haar mobiliteit te brengen.

Mobiele Maandag Tips & Tricks

Met je auto tot aan de P+R gereden? Dat is Mobiele Maandag. Ben je gefietst naar de voetbal? Ja, ook dat is Mobiele Maandag. Maar hoe start je daar nu mee? En hoe hou je het vol? Laat je inspireren door de beste tips, laatste nieuwtjes en ervaringen van echte mobielemaandagmeesters. Hier maak je ook je eigen mobiliteitsevent aan. In groep met de fiets naar het werk rijden bijvoorbeeld of een schaaktoernooi op de trein. Check!

Maak een Mobiele Maandag groep op je werk!

Wie doet er mee met Mobiele Maandag? Mobiele Maandag wordt een pak leuker als we dat samen kunnen doen. Dat kan door je te verzamelen in een groep van vrienden, collega's, familie. Klik gerust ook een groep open om te zien wie het meeste punten behaalde en zich de Mobiele Meester van het gezelschap mag noemen :-)

Sluit je aan bij de Prebes groep

De Lijn zet je op weg via mobielemaandag.be. Dat is een online platform vol leuke tips & tricks, nieuws en ervaringen van andere deelnemers. Registreer je en sluit je zeker aan bij onze groep ‘Prebes’. Zo kom je alles te weten over de mobiliteitsopties bij jou in de buurt en in de buurt van ons bedrijf/vereniging. Door mee te doen, scoor je ook punten. Zo maak je kans om prijzen te winnen.