Provinciaal veiligheidsinstituut lanceert online kennisdatabank

Hoe blus ik een brandje? Hoeveel mag ik nu juist tillen bij het hanteren van lasten? Hoe barbecue ik veilig? Hoe voorkom ik gehoorschade? Wat is nu de beste zithouding? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer vind je vanaf nu in de online Spot-op bibliotheek van het provinciaal veiligheidsinstituut.

Spot-op

De Spot-op publicatie zet thema's rond veiligheid bij je thuis en op het werk 'in de spotlights'. In heldere taal en voorzien van aanvullende video's, foto's en links krijg je een goed algemeen beeld van een diverse welzijnsthema’s.

Ruim publiek

Deze publicatie richt zich op een ruim publiek, maar je kan ze ook heel nuttig gebruiken binnen je onderneming. Je sensibiliseert je personeel en tegelijkertijd laat je zien dat je firma oprecht bekommerd is om de veiligheid en gezondheid van haar werknemers. Spot-op is bovendien prima te gebruiken als voorbereiding voor een educatief groepsbezoek aan onze didactische ruimte.

Schrijf je in!

Wil je op de hoogte blijven over updates van deze steeds groeiende Spot-op bibliotheek, schrijf je dan in op de nieuwsbrief van het provinciaal veiligheidsinstituut.

Informatiecentrum

Wil je een onderwerp uit Spot-op dieper uitspitten, neem dan contact op met het informatiecentrum van het Veiligheidsinstituut.

Wikiprebia

Ben je op zoek naar extra informatie over veiligheidsthema's? Log dan in bij Wikiprebia (voor Prebes leden) en doorzoek onze databank. Ben je nog geen lid? Kijk dan hoe je via Prebes nog meer kan groeien in je job.