Artveldehogeschool zoekt projecten voor de 3de jaarsstudenten verpleegkunde!

  • 29/08/2018

Ben jij preventieadviseur in de zorgsector en heb jij een project of probleem? De Artveldehogeschool is op zoek naar projecten voor de 3de jaarsstudenten verpleegkunde. De doelstelling is om het project of het probleem als casus voor te leggen aan de student. De student gaat hiermee aan de slag en probeert een oplossing te vinden in samenwerking met jou.

"Duurzame" verpleegkundigen

Als verpleegkundigen van de 21ste eeuw leren we studenten de bril van gezondheidspromotie, ziektepreventie op te zetten bij het omgaan met problemen of uitdagingen binnen de gezondheidszorg. Studenten uit het derde jaar verpleegkunde, krijgen de opdracht om een oplossing uit te werken voor een probleem omtrent welzijn/gezondheid op het werk, en dit op maat van de dienst.

Onderwijsactiviteit

Studenten doorlopen gedurende 2 weken een projectplanning. Daarin krijgen ze begeleiding door docenten aan de hogeschool met expertise in gezondheidsbevordering, ziektepreventie en welzijn op het werk. Hierbij hanteren we de nieuwste inzichten van het Vlaams instituut voor gezond leven.

Wat zoeken we?

De Artveldehogeschool is concreet op zoek naar "problemen" of uitdagingen omtrent welzijn op het werk die jou, jouw team, organisatie bezighouden. Bijvoorbeeld rugklachten, ergonomisch beeldschermwerk, actief transport ...

  1. Een afspraak met jou of iemand die graag toelichting biedt aan de studenten van de Artveldehogeschool
  2. Verpleegkundigen die in dialoog gaan om tot een bijdrage op maat te kunnen komen
  3. Ontvangst van afvaardiging studenten op de afdeling

Let op: dit is iets anders dan een stage!

What's in it for me?

Vanuit een diepgaand projectmatig proces leveren onze studenten je een duurzame oplossing aan. Dit kan diverse vormen aannemen na grondige analyse: een draaiboek, een prototype van een educatief spel, een voorstel tot aanpassing van de omgeving ...

  1. Voorstelling project > 24/09/2018 (30min)*
  2. Uitdieping project: communicatielijn met de studenten > Gedurende projectweken (24/09-4/10/2018)
  3. Bezoek door studenten op de werkvloer > 26/9 of 27/9/2018

*onder voorbehoud wijzigingen

Projectbegeleiders

Downloads