Teken jij mee voor de kinderkalender?

  • 20/08/2018

Wist je dat we elk jaar een tekenwedstrijd organiseren voor alle kinderen van onze leden? Dit jaar is het thema 'gehoorschade door lawaai'. Zit jij al bomvol inspiratie? Wacht niet langer en stuur je tekening in!

Kinderkalender 2019

Ben jij lid bij Prebes en heb je één of meer kinderen? Laat hun creativiteit dan los in een tekening over een veiligheidsthema. Met alle tekeningen maken we een kalender die je als Prebes lid gratis ontvangt bij Veiligheidsnieuws. Het nieuwe thema voor de Kinderkalender 2019 is 'Gehoorschade door lawaai' en zal ongetwijfeld weer zorgen voor een hoop kunstwerken :-) Deze tekeningen worden na de deadline door een onafhankelijke jury beoordeeld. Er zijn 3 leeftijdscategoriën die mogen meetekenen:

  • Geboren in het jaar 2018-2013
  • Geboren in het jaar 2012-2010
  • Geboren in het jaar 2009-2006

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Geef je hier je kind op als deelnemer van de tekenwedstrijd!

Nog niet overtuigd?

Lees hier het korte verslag van de vorige tekenwedstrijd!


Al gehoord van Ahosa?

Anders HOren door SpraakAfzien vzw of in het kort Ahosa is een vereniging voor dove en slechthorende personen die communiceren met gesproken taal en met behulp van hoorhulpmiddelen.

Jaren zijn ze reeds bezig om tieners en jongeren te sensibiliseren, maar ook ouderen op het werk, in hun vrije tijd … om hen te wijzen op de gevaren van lawaai voor hun gehoor.

Mama laat haar oren uit

Eind 2017 organiseerden ze een groot evenement in de Ghelamco Arena in Gent rond gehoorschade door lawaai. Daar werd ook het jeugdboek ‘Mama laat haar oren uit’ voorgesteld. Het boek is geschreven door de jeugdauteur Brigitte Minne en prachtig geïllustreerd door Tim Van Den Abeele. Het boek gaat over een mama die slechthorend wordt door lawaai.

Vlog: de wereld van Merel

Meer informatie