Preventieadviseur van het jaar werkt bij Janssen Pharmaceutica

  • 24/09/2018

Ive Alenteyns, Contractor Safety Coördinator bij Janssen Pharmaceutica, is door Agoria verkozen tot Preventieadviseur van het Jaar 2018. De technologiefederatie looft de veiligheidsadviseur voor zijn uitgewerkt preventiebeleid met grote betrokkenheid met contractors.

Proficiat!

Alenteyns mocht de award in ontvangst nemen bij Agoria op een seminarie "Hoe risicovolle taken laten invullen door nieuwe technologieën?". Meer dan vijftig opdrachtgevers en installatie- en technische onderhoudsbedrijven waren aanwezig.

Verbeteringen en inbreng

Ive Alenteyns kreeg de award vooral omdat hij oog heeft voor anderstaligen en instaat voor een zeer korte opvolging van aannemers, die als partners worden beschouwd. De man komt uit operations. Hij kent de knelpunten en staat steeds open voor verbeteringen en inbreng van aannemers. Hij is ook een begeesterend spreker.

10de editie

Het was de tiende keer dat Agoria de Preventieadviseur van het Jaar verkoos en het was de tweede keer dat die prijs naar Janssen Pharmaceutica ging. Daarmee wil de technologiefederatie bedrijven belonen die zich inzetten voor de veiligheid van hun werknemers en aannemers en die tegelijk bijgedragen tot het veiligheidsbeleid in het kader van werken met derden, en in het bijzonder met contractors. Eerder sleepten al BASF, Electrabel Doel, Total Raffinaderij Antwerpen, Caterpillar, AW Europe, Volvo Cars en Borealis de award in de wacht.

Eervolle vermelding voor Stéphane Otto

Naast Ive Alenteyns krijgt ook Stéphane Otto, Head of Health & Safety bij hoogspanningsbedrijf Elia, een eervolle vermelding. Hij is een gedreven persoon die eveneens heel wat terreinervaring heeft als medewerker dispatch/operation en nu de directie van Elia rechtstreeks adviseert in het versterken van de veiligheidscultuur.

Op korte termijn heeft Stéphane Otto binnen de organisatie heel wat vooruitgang gerealiseerd, onder andere  met het 'Safety For Contractors'-programma dat ook het veiligheidsbewustzijn van Elia's onderaannemers moet versterken. 

Fundamentele rol van de preventieadviseur

Agoria draagt veiligheid op de werkvloer hoog in het vaandel, zowel naar eigen leden toe als naar opdrachtgevers actief in andere sectoren dan de technologische industrie. Instrumenten zoals Agoria's codes van goede praktijk en de uitreiking van de award zijn hiervan enkele concrete voorbeelden.

"Preventie gaat over het voorkomen  van kleine ongemakken en grote drama's. De rol van de preventieadviseur is daarom fundamenteel voor alle werknemers  die in een bedrijf aan het werk zijn. Daarbij mag geen onderscheid gemaakt worden tussen de eigen medewerkers en de collega's die voor rekening van andere bedrijven bij je aan de slag zijn. Het zijn allemaal mensen die 's morgens naar hun werk gaan en die 's avonds even gezond weer naar hun familie moeten kunnen vertrekken. Dat hebben Ive Alenteyns en Stéphane Otto perfect begrepen en dat maakt van hen voorbeelden die we met veel plezier toejuichen", aldus Marc Lambotte, CEO van Agoria. 

Maak kennis met de kersverse Preventieadviseur van het jaar

Bron | Nieuwsitem Agoria (21/09/18)