2 extra redenen om naar het Fireforum Congres te gaan

Fireforum organiseert op 20 november de 5de editie van het Firefirum Congres. Maak kennis met innovatieve technologieën en wetenschappelijke evolutie in de brandpreventie en de brandbestrijding tijdens het congres en beleef de praktijk.

2 extra redenen om deel te nemen

  1. Het kabinet van Vice-Eerste Minister en Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon, heeft bevestigd dat hij het congres zal openen. Hij geeft zijn visie over brandveiligheid in België.
  2. Je kan een excusief bezoek brengen aan de nieuwe brandweerkazerne van Brussels Airport Company. Zowel het “state of the art” gebouw als de werking van de brandweer worden toegelicht. 

Schrijf je in met korting

Prebes is lid van Fireforum en dat is goed nieuws voor jou want jij kan voor 295€ naar het congres i.p.v. 395€.

Schrijf je hier in


Prenne 48 i.s.m. Fireforum

Op 6 december kan je 7 brand sessies volgen op Prenne 48 in Gent.

BRAND 1 (ook voor onderwijs)

Investeren in brandveiligere scholen: standpunt van een preventieadviseur Het Stedelijk Onderwijs van Antwerpen heeft de afgelopen 5 jaar € 144 miljoen gekregen van het Stads- bestuur om schoolgebouwen brandveiliger te maken én opmerkingen weg te werken met betrekking tot bewoonbaarheid, veiligheid en hygiëne. Hoe is men aan de informatie gekomen om de scholen brandveiliger te maken? Deel de ervaring van een preventieadviseur. Als toemaatje; een onontgonnen terrein van de slaap- kleuterklas…

BRAND 2 (ook voor onderwijs) | Brandveiligheid in scholen: kan het anders … of toch niet?

Schoolgebouwen zijn ontworpen op basis van de werking van die school. Brandveiligheidsregels worden bij nieuwe bouwconcepten steeds in vraag gesteld. Waar zitten de verschillen inzake brandveiligheid tussen een open architectuur ten opzichte van het gang-klaslokalen-concept? Is dit dan veilig of wat moet er dan (extra) gedaan worden? Weet dat de constante over alle tijden, regels en concepten heen is: de mens!

BRAND 3 | Parkeergebouwen

De Hoge Raad voor de beveiliging tegen brand en ontploffing keurde een tekst goed over brandveiligheid in parkeergebouwen. Op termijn wordt deze tekst Hoofdstuk 3 van Bijlage 7 van het K.B. van 7 juli 1994 (de basisnormen) waaraan de gebouwen moeten voldoen. Vandaag wordt deze tekst al gehanteerd door de brandweer. Een goede reden om wat uitleg te geven over de context en de inhoud. 

BRAND 4 | Vernieuwde “Regel van goed vakmanschap haspels”

Fireforum geeft in samenwerking met Agoria Fire Technologies zijn regel van goed vakmanschap voor haspels een grondige update. Zo heb je al gemerkt dat “hydranten” verdwenen zijn uit de titel. Waarom dat zo is? Wat de nieuwe inhoud is? Dat kom je te weten tijdens deze uiteenzetting.

BRAND 5 | Bluswateropvang: hoe dimensioneren?

Bijlage 6 van het KB Basisnormen brand vraagt een bluswateropvang. Hoe groot moet deze zijn? Welke andere voorschriften spelen een rol? De spreker werkte in opdracht van de Vlaamse overheid een praktische berekeningsmethode uit die inmiddels ook aan de brandweer in Vlaanderen werd voorgesteld. Je krijgt uit eerste hand een heldere uitleg om de bluswateropvang correct te dimensioneren.

BRAND 6 | Videobranddetectie: een oplossing in moeilijke omstandigheden?

Videobranddetectie wordt steeds vaker toegepast. Wat zijn de voordelen en de beperkingen van deze tech- nologie? Waar wordt deze technologie toegepast? Wat zijn aandachtspunten voor de preventieadviseur in dit verband?

BRAND 7 | Brandlastberekeningen: praktische aanpak voor industriegebouwen

Bijlage 6 van het KB Basisnormen brand deelt gebouwen in op basis van de brandlast. Na een vleugje theorie stellen we in deze presentatie een praktische methode voor om deze berekening uit te voeren en correct te documenteren voor een heldere communicatie met de bevoegde overheid en brandweer. 

Bekijk het volledige programma