Europese week voor veiligheid en gezondheid op het werk

Van 22 tot 28 oktober is het Europese week voor veiligheid en gezondheid op het werk. Tijdens die week zijn er honderden evenementen in de hele EU waarbij het campagnethema 'Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan' centraal staat. 

Lanceringscolloquium 

De Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD Werkgelegenheid) en het Belgisch Focal Point van het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk (EU-OSHA) organiseren het Belgisch lanceringscolloquium van de nieuwe campagne van EU-OSHA “Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan” op 23 oktober 2018 in Brussel in de Storck zaal van de FOD Werkgelegenheid.

Schrijf je in voor het lanceringscolloquium

Hoe kan jij deelnemen aan de campagne?

Help mee de boodschap over te brengen door

Meer tips om veilig te werken

Heb jij het Prebes YouTube kanaal al gezien? Je vindt er korte filmpjes met tips, voordelen, risico's enz. Om je een voorbeeld te geven, de meest recente filmpjes gingen over

Ga naar het Prebes YouTube kanaal

Volg de gratis cursus 'Werken met Stoffenmanager®'

Op donderdag 22 november 2018 organiseert Cosanta als partner van de campagne 'Gevaarlijke stoffen, zo pak je dat aan!' van EU-OSHA een kortdurende, intensieve, gratis crash course Stoffenmanager®.
De cursus gaat door in de Brabanthal in Leuven tussen 9u.30 tot 11u.30 of van 13u.30 tot 15u.30. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden maar er zijn maximaal 50 deelnemers. Vol is vol.

Schrijf je in


Bijscholing gevaarlijke stoffen op Prenne 48

De 48ste editie van de Prenne gaat door op donderdag 6 december 2018 in Flanders Expo Gent. 

TRANSPORT & LOGISTIEK 1 | 15.25u - 16.15u | Nieuwe ADR 2019

Tweejaarlijks wordt het ADR aangepast. Op 1 januari ‘19 is het weer zover. Alle vervoerders, verladers, fabri- kanten en handelaars van gevaarlijke stoffen en alle veiligheidsadviseurs hebben er baat bij te weten welke wijzigingen het nieuwe ADR ‘19 inhouden. In deze module zullen alle belangrijke wijzigingen en nieuwigheden uitvoerig worden toegelicht door de cel ADR van het Vlaams Huis voor verkeersveiligheid.

Bekijk het volledige Prenne programma