Hoe veerkrachtig ben jij?

Je kent het wel ... er zijn zo van die dagen waarop alles lijkt mis te gaan. Hoe je met tegenslag omgaat is voor iedereen anders. Nu er is goed nieuws, die veerkracht kan je trainen. Vandaag start de 10-daagse 'Samen veerkrachtig'.

Wat zeggen de cijfers

Meer dan 300 miljoen mensen wereldwijd hebben depressieve gevoelens, 264 miljoen anderen kampen met angststoornissen. En erger nog ... de cijfers stijgen ieder jaar. In Vlaanderen zit een kwart in de knoop met zijn geestelijke gezondheid. Het is zelfs zo dat bijna een op de drie jongeren zegt psychische problemen te hebben. Op het werk denkt de helft tussen dit en vijf jaar een burn-out te hebben. Redenen genoeg dus om actie te voeren. 

Werelddag Geestelijke Gezondheid

De werelddag is jaarlijks op 10 oktober, maar in Vlaanderen werken ze 10 dagen - van 1 tot en met 10 oktober - een gevarieerd programma uit, om zo je veerkracht te versterken. 

Activiteiten

Nieuw: veertochten

Iedereen weet dat bewegen goed is voor je gezondheid, dus ook goed voor je veerkracht. Tijdens een wandeling of fietstocht kan je fijne gesprekken hebben. Zodat je zorgen even van de baan zijn en je er weer tegenaan kunt. Samen bewegen is een wondermiddel! Tussen 1 en 10 oktober worden er heel wat veertochten georganiseerd? Benieuwd wat er bij jouw in de buurt wordt gedaan? Check de veertochten!

Download de gids voor veertochten

Meer informatie


Bijscholen over psychosociale aspecten op Prenne 48

De 48ste editie van de Prenne gaat door op donderdag 6 december 2018 in Flanders Expo Gent. 

PSYCHOSOCIAAL 1 | Werkgeluk in de praktijk: why, when & how?

Ontdek wat werkgeluk is, wat het helemaal niet is, het waarom, cases, feiten en cijfers. Je zal versteld staan van de meerwaarde van werkgeluk op individueel niveau, team- en organisatieniveau. We zoomen in op de vraag hoe en wanneer je als preventieadviseur aan de slag kan met werkgeluk. Een sessie vol praktijkerva- ring, praktische tips & tricks waarmee jouw werkgeluk stevig de hoogte in zal gaan! 

PSYCHOSOCIAAL 2 | NLP als krachtig antibioticum tegen stress en burn-out!

Stress is de stoflong van de 21ste eeuw! Langdurige stress neemt de vorm aan van een burn-out epidemie. Geïnteresseerden neem ik graag mee in een aantal effectieve hulpmiddelen en krachtdadige mogelijkheden om je hier tegen te wapenen. NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) als springplank naar mentale fitheid. Brainfood voor preventieadviseurs.

PSYCHOSOCIAAL 3 | Werkverslaving? Wat is het, hoe herken je het, wat kan je hieraan doen?

Werkverslaving wordt vaak gezien als een positieve eigenschap. Maar zowel de workaholics zelf als hun werkgevers ervaren erg veel nadelen van hun hoge werkritme en dwang om te werken. De impact ervan laat zich zowel thuis als op het werk voelen met zware tol op gezondheidsvlak en verhoogde kans op burn-out. In deze sessie leggen we uit wat werkverslaving is, hoe je het herkent en wat je eraan kan doen.

PSYCHOSOCIAAL 4 | De rol als leidinggevende voor optimaal functioneren en een vitale organisatie

Een VUCA context met vele veranderingen. Waardering, autonomie en vaardigheidsbenutting van medewer- kers erodeert. Hoe kan je als leidinggevende deze uitdaging aanvliegen, concreet opnemen en in jouw rol groeien? We duiken samen in de essentiële fundamenten van een vitale leider in functie van een gezonde organisatie.

PSYCHOSOCIAAL 5 | Intervisie vertrouwenspersonen: Enkel voor aangestelde vertrouwenspersonen!

Het LON-vertrouwenspersonen biedt de nodige netwerk opportuniteit en –ondersteuning aan voor vertrou- wenspersonen, waarbij ook zij van elkaar kunnen leren. In deze sessies wordt via sterke interactie inge- speeld daar waar de hoogste noden zijn. Op elke Prenne wordt deze intervisie mede vorm gegeven door elke enthousiaste deelnemer die eigen ervaring en kennis wil delen met collega’s, door de opbouw van een sterk netwerk waar elk lid een meerwaarde betekent voor de ander.