Opleiding volgen? Maak gebruik van subsidies

  • 14/11/2018

Wist je dat je subsidie kan aanvragen wanneer je een opleiding bij Prebes volgt? Uh-huh, dat kan! Er zijn 4 mogelijke opties, al dan niet te combineren. We zetten ze voor jou op een rijtje.

Kmo-portefeuille

Met de kmo-portefeuille ontvang je tot wel 40% subsidie. Prebes is erkend als dienstverlener van de kmo-portefeuille voor de pijler opleiding. Ons erkennigsnummer is DV.O109829. Het volledige reglement vind je op www.vlaio.be. De kmo-portefeuille is een maatregel waardoor je – als ondernemer – financiële steun krijgt voor de aankoop van diensten die de kwaliteit van je onderneming verbeteren. Concreet zijn dat opleidingen en adviesdiensten zoals bijvoorbeeld het opstellen van een communicatieplan voor je bedrijf.

De kmo-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk bedrijven. Daarom maken we het eenvoudig om je aan te melden en subsidieverzoeken in te dienen. Vraag hier je subsidie aan.

Subsidie via Alimento

Werk jij in de voedingsindustrie, dan biedt Alimento financiële steun voor opleidingen en advies aan. Daarnaast kunnen voedingsbedrijven beroep doen op steunmaatregelen van andere instanties. De hoogte van de tussenkomst is afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de gekozen opleidingsformule (open of op maat), de sectorspecificiteit van de opleiding en het bereik van risicogroepen. 

Subsidie via Constructiv

Constructiv voorziet tussenkomst in de opleidingskost voor arbeiders van het PC 124: 5 €/uur per aanwezige arbeider voor theoretische opleidingen en 10 €/uur per aanwezige arbeider voor praktische opleidingen. Tussenkomst in de loonkost voor de werkgever (bij dagopleidingen) of een premie voor de werknemer (avond- en zaterdagopleidingen).

  • voor werknemers met PC 124
  • combineerbaar met Kmo-portefeuille

Subsidie via Volta

Ben jij als arbeider in dienst bij een werkgever onder het paritair subcomité voor de elektriciens dan betaalt Volta een premie aan deze bedrijven wanneer hun arbeiders PSC 149.01 een opleiding volgen. Enerzijds zijn dit de eigen opleidingen, maar ook andere sectorgerelateerde opleidingen komen hiervoor in aanmerking.

  • voor werknemers met PC 149.01
  • combineerbaar met Kmo-portefeuille

Bekijk het overzicht van opleidingen