Luchtkwaliteit: hoog op de politieke agenda

Zowel in Europa, België en Vlaanderen staat het thema luchtkwaliteit hoog op de politieke agenda. In Europa hebben we “dieselgate” gehad, met grote invloed voor de wagenvloot. In Vlaanderen zijn de resultaten van het Curieuzeneuzenproject voorgesteld. En eind oktober 2018 kwam het bericht dat de Benelux-regio, Ruhrgebied, Parijs en Londen de grootste concentraties aan stikstofdioxide in de lucht bevatten. 

Resultaten verschillende onderzoeken

Begin 2018 werden tevens de resultaten van de luchtverontreiniging in de buurt van 222 Belgische scholen in kaart gebracht. In de zomer 2018 verscheen het Informatieverslag van De Senaat De verbetering van de luchtkwaliteit n.a.v. een aantal hoorzittingen met experten. In dit verslag worden 97 aanbevelingen gedaan.

Binnenluchtmilieu

Ook op het vlak van binnenmilieu zijn er recente ontwikkelingen. Met het besluit van 13 juli 2018 werd het oorspronkelijke Vlaamse binnenmilieubesluit van 2004 aangepast. Ook zijn er aanpassingen in het verschiet aan titel 1 (basiseisen betreffende arbeidsplaatsen) van boek III van de codex. In 2016 zijn deze bepalingen ook al aangepast.

Meer informatie