Een gratis testrit met een milieuvriendelijke auto van Hyundai op Prenne 49!

Wil jij graag eens eeen elektrische wagen uittesten? Of eentje op waterstof? Mis dan deze kans niet! Kom naar Kortrijk op 12 maart 2019, want tijdens onze Prenne kan je gratis testritten doen in de auto's van Hyundai!

Wagen op waterstof

Een waterstofauto is een elektrische auto die waterstof (H2) als energiebron gebruikt in plaats van een batterij. De waterstof wordt in een brandstofcel met zuurstof (O2) uit de lucht omgezet in water (H2O), waarbij elektriciteit geproduceerd wordt die de elektromotor aandrijft. Het enige restproduct is waterdamp en warmte. Er ontstaat geen CO2, waardoor het een zero-emissie-voertuig is.

Waterstof is een gas dat niet, zoals aardgas, uit de grond gehaald kan worden. Het moet geproduceerd worden. Dit gebeurt onder meer via elektrolyse, een proces waarbij water omgezet wordt in waterstof en zuurstof door toediening van elektrische stroom. Voor de productie van waterstof door middel van elektrolyse is elektriciteit nodig. Die elektriciteit kan ook lokaal geproduceerd worden, bijvoorbeeld met behulp van zonnepanelen op hetzelfde complex waar ook de waterstoffabriek en waterstoftankstations voor waterstofauto's staan.

Om van waterstof een echt schone brandstof te maken, moet het op duurzame manier gemaakt worden, dus zonder koolzuurgas (CO2) te produceren. Dat kan met CO2-vrije energie zoals windenergie, zonne-energie of biomassa.

Testrit van 15 minuten

Tijdens elke Prenne module kunnen er 6 personen een testrit van 15 minuten doen in een elektrische wagen of eentje op waterstof.

Waar en wanneer?

Waar schrijf ik me in?

  • Ga naar de pagina van Prenne 49
  • Kies bij je Prenne inschrijving rechts van de modules een tijdslot
  • Let op! De plaatsen zijn beperkt.
[bron: hyundai.nl]