Oproep: onderzoek naar deconnectie

De opkomst van nieuwe technologieën heeft ons leven en de maatschappij fundamenteel veranderd, in positieve zin. Maar naast alle voordelen die de nieuwe technologie ons biedt, benadrukken onderzoekers almaar meer de negatieve gevolgen, zoals de invloed op onze stressbeleving.

Onderzoek naar deconnectie

Ondanks de Relance Wet die recent het licht zag, maken weinig bedrijven werk van een duidelijk beleid met betrekking tot ICT gebruik tijdens én buiten de werkuren. Een belangrijke reden hiervoor kan zijn dat er quasi geen onderzoek bestaat die strategieën om te deconnecten in kaart brengt.

KU Leuven organiseert in dit kader een studie en is op zoek naar deelnemers. De studie heeft als doel heeft meer inzicht te verwerven in welke deconnectiestrategieën al dan niet succesvol zijn, en hoe organisaties medewerkers best ondersteunen in deze initiatieven.

Neem jij deel?

Als je geïnteresseerd bent, kan je contact opnemen met ward.gillijns@student.kuleuven.be of alice.verlinden@student.kuleuven.be. Deelname bestaat uit een kort interview.