Bijna 1 op 2 werknemers kampt met angst en depressieve gevoelens

De coronacrisis blijkt niet alleen voor fysieke klachten te zorgen, maar brengt daarnaast ook een aantal niet te verwaarlozen mentale gezondheidsklachten met zich mee.

Bijna de helft van de werkende Belgen (48%) blijkt na een maand coronamaatregelen met angst en depressieve gevoelens te kampen. In de zorg- en de voedingssector loopt dit zelfs op tot 56%. 

Daarnaast verklaart maar liefst 38% van de respondenten slecht te functioneren. Dit blijkt uit een eerste grote coronastudie van KU Leuven en IDEWE, waarvoor meer dan 6.500 werkende Belgen werden bevraagd. Uit het onderzoek blijkt verder dat alleenstaanden en wie door de crisis niet werkt, het hardst worden getroffen door de coronacrisis.

De jobtevredenheid is het laagst in de voedingssector (49%), bij de hulpdiensten (52%) en in de logistiek en retail (55%). De kantoor- (66%), overheids- (66%) en de industrie & reinigingssector (67%) scoren hier dan weer het hoogst op.  

Prebes webinar

Wil je weten wat je kan doen om werknemers met angst en depressieve gevoelens naar aanleiding van de crisis te ondersteunen? Volg dan binnenkort ons webinar over dit thema (meer informatie volgt snel).

[bron: IDEWE