Week van het werkgeluk: 21 tot 27 september

Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarbij heeft ons werkgeluk een grote invloed op de rest van ons leven. De week van het werkgeluk van 21 tem 27 september is een kans om even stil te staan bij hoe gelukkig je bent in je job en kan een katalysator zijn om werkgeluk op de agenda te zetten, elkaar te inspireren en om verdere initiatieven aan te moedigen.

Gelukkige medewerkers

Gelukkige medewerkers zijn immers gezonder, meer betrokken, werken beter samen en zijn productiever. Werkgeluk krijgt in België steeds meer aandacht. Toch zien we dat er nog steeds een groot verschil is tussen hoe gelukkig we ons voelen op het werk en in de rest van ons leven. Er zijn dus nog heel wat opportuniteiten om onze scores op vlak van werkgeluk te verbeteren.

Werkgeluk in de 1,5 meter organisatie

Het geluk dat Belgen uit hun werk halen, is lichtjes gedaald door de coronacrisis. Dat blijkt uit het jaarlijks grootschalig geluksonderzoek van de UGent en levensverzekeraar NN bij 2921 respondenten. Vooral onbegrip tussen medewerkers en hun leidinggevenden is gestegen. 

Meer dan ooit belangrijk

Het "nieuwe normaal" heeft duidelijk gevolgen voor onze psychologische veiligheid en geestelijke gezondheid. En toch is er hoop - met hulp van werkgevers die dit gemakkelijker kunnen maken, en collega's die elkaar kunnen helpen. Werkgeluk verdient nu meer dan ooit aandacht.

Meer weten?