Wereld Eerste Hulp Dag: 12 september

Iedere tweede zaterdag van september is het 'Wereld Eerste Hulp Dag' (World First Aid Day). Deze dag is in 2000 door de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen in het leven geroepen en wordt sindsdien jaarlijks gehouden. 'Wereld Eerste Hulp Dag' vindt in 2020 plaats op zaterdag 12 september.

Bewustzijn vergroten

'Wereld Eerste Hulp Dag' heeft tot doel bewustzijn te vergroten over hoe eerste hulp letsel kan voorkomen en levens kan redden in het dagelijkse leven en in crisissituaties, alsmede om de toegankelijkheid van de eerste hulp te bevorderen. Evenementen en activiteiten die op deze dag worden gehouden, richten zich vooral op het geven van voorlichting hoe eerste hulp te verlenen.

Iedereen kan (en moet) eerste hulp leren

Ook in Nederland wordt er aandacht besteed aan deze dag. Zo zijn er diverse verenigingen die voorlichtingen geven of EHBO-cursussen organiseren. Het motto is dat 'iedereen eerste hulp kan leren' (en dat eigenlijk ook zou moeten doen). Want niet alleen kunnen we het leren, we kunnen het ook allemaal plotseling eens nodig hebben.

Live sessie: de oproepbare bedrijfshulpverlener (Prenne 55)

Volg live de sessie "De "Oproepbare" Bedrijfshulpverlener" op Prenne 55

Bij de firma Janssen Pharmaceutica werkt men al jaren met het fenomeen "Oproepbare Bedrijfshulpverlener". Het zijn hulpverleners die meer uren opgeleid worden om in geval van een incident sneller en adequater hulp te verlenen. Hoe deze onderneming dit aanpakt, verneem je in deze intervisie!

[bron: beleven.org]