Financiële en persoonlijke problemen bij medewerkers. Niet mijn probleem … Of toch?

Hoe herken je persoonlijke of financiële problemen bij je werknemers? Hoe ga je als werkgever hiermee om en hoe maak je dit bespreekbaar? Op welke organisaties kan je een beroep doen? WEST4WORK organiseert op 24 november een gratis webinar 'Omgaan met financiële en persoonlijke problemen van werknemers'.

In België kampt ongeveer 5% van de werknemers met financiële moeilijkheden, een percentage dat door de COVID-19 crisis mogelijk nog zal toenemen. Persoonlijke problemen van werknemers tasten het functioneren op de werkvloer aan en leiden tot verminderde prestaties, afnemende motivatie, verhoogd ziekteverzuim … Voor ondernemingen is het van groot belang om deze eerste signalen op te vangen en ondersteuning te bieden waar mogelijk.

In België kampt ongeveer 5% van de werknemers met financiële moeilijkheden

Tijdens deze gratis webinar van WEST4WORK en BudgetInZicht West-Vlaanderen reiken we je een praktische tool aan om persoonlijke problemen bij uw werknemers te detecteren en hoe hiermee om te gaan. Je krijgt ook een overzicht van welke organisaties klaar staan om je ondersteuning te bieden.

Programma

  • 11u00-11u10: Verwelkoming en toelichting BudgetInZicht West-Vlaanderen
  • 11u10-11u30: Voorstelling tool ‘Omgaan met financiële en persoonlijke problemen bij werknemers’
  • 11u30-11u45: Hoe het gesprek met je werknemer aangaan
  • 11u45-12u00: Een blik op de sociale kaart in West-Vlaanderen. Waarvoor kan je terecht bij OCMW, CAW, 1712, ...?

Praktisch

  • Wanneer? 24 november 2020 11u - 12u
  • Deelname is gratis!

Schrijf je hier in