Coronasymptomen? Deze website geeft aan of je je moet laten testen

Hoest je? Zit je met keelpijn? Denk je dat je misschien besmet bent met het coronavirus, zonder je écht ziek te voelen? Sinds 3 november kan je op mijngezondheid.be de 'self assessment testing' invullen. Door deze vragenlijst in te vullen kan je inschatten of een test voor corona zinvol is.

Code aanmaken

Heb jij of de persoon voor wie je de vragenlijst invult milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, dan kan je na het invullen van de vragenlijst zelf een code aanmaken om een coronatest te laten afnemen.

Met de aangemaakte code kan je dan een afspraak maken om bij een testcentrum langs te gaan of bij een apotheek in de buurt. Je moet een (elektronische) afdruk van deze ingevulde vragenlijst kunnen voorleggen om de test te laten afnemen.

Risicogroepen

Maar een vragenlijst kan een medisch onderzoek niet vervangen. Indien je ernstige symptomen vertoont, tot een risicogroep behoort of jouw gezondheidstoestand snel achteruit gaat, neem dan altijd contact op met een arts.

Risicogroepen voor volwassenen zijn:

  • leeftijd hoger dan 65 jaar  
  • ernstige zwaarlijvigheid
  • suikerziekte in combinatie met andere aandoeningen zoals overgewicht, - hoge bloeddruk, hart- en vaatlijden of nierproblemen.
  • ernstig chronisch hart- en vaatlijden, long- of nierproblemen
  • gedaalde immuniteit (verminderde weerstand) en/of kanker (onder behandeling)

Meer informatie

Bron: Voka