Studiedag: AI de toekomst van arbeidsveiligheid?

De automatisatie van veiligheidsoplossingen zal de komende jaren snel toenemen. Het is van cruciaal belang dat elke OHS-manager zich bewust is van deze trend en voorop blijft lopen om de veiligheidsstrategie van het bedrijf in de juiste richting te kunnen sturen. 

Artificiële intelligentie in arbeidsveiligheid

Op AI gebaseerde tools zullen binnenkort fungeren als assistenten bij het verwerken en analyseren van gegevens, zowel visuele als geschreven gegevens, en vervolgens geleidelijk routinetaken overnemen, zodat eenvoudige handelingen kunnen worden geautomatiseerd.
Op die manier zullen machines mensen helpen zich te concentreren op meer conceptuele onderwerpen, betere prestaties te leveren bij routinetaken en ons zo helpen ons werk in de toekomst beter en veiliger te doen.

Studiedag op 29 maart

Tijdens deze studiedag gaan experten in op de noodzaak van een nieuwe visie op veiligheid en bieden enkele bedrijven inzichten in enkele heel concrete veiligheidstoepassingen.

Wat heb je geleerd na deze studiedag?

  • Noodzaak van nieuwe visie op OHS: Verschuiving van ‘Safety-I’ naar ‘Safety-II’
  • Inzicht in de veiligheid in collaboratieve werkruimtes
  • Inzicht in de diversiteit van AI-toepassingen in functie van OHS

👉 Bekijk het programma

Voor wie?

De studiedag is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met exploitatie en onderhoud van bedrijfsmiddelen, of verantwoordelijk is voor milieu, veiligheid en/of kwaliteit (EHS),
preventieadviseurs, onderhoudsmanagers- en ingenieurs, betrouwbaarheidsingenieurs, productiemanagers, procesingenieurs, IT- en infrastructuurbeheerders.

Praktisch

175 EUR excl. BTW voor leden
195 EUR excl. BTW voor niet-leden

👉 Inschrijven voor 15 maart 2022