Verzorgingsinstellingen

Hoofdpagina

Nieuws Verzorgingsinstellingen

Nieuws

Taak-risicoanalyse voor spat- en prikongevallen

Op het programma van de vorige prenne stond een sessie over preventie van prikrisico’s in UZ Leuven. De spreker van deze module was Jeroen Tenbergen, winnaar van de Prebes award 2016, niveau I.

  • 25/10/2016

Nieuwe inzichten brandveiligheid ouderenvoorzieningen

Het VIPA-onderzoek naar brandveiligheid in ouderenvoorzieningen met open woonconcepten werd afgerond. Dominic Hermans (bestuurder, voorzitter projectgroep verzorgingsingstellingen) en Lieven Carron (projectgroep verzorgingsinstellingen) zetelde voor Prebes in de commissie om de belangen voor de sector te behartigen.

  • 18/10/2016

Kwaliteit van Vlaamse ziekenhuizen

Op de website zorgkwaliteit.be staan 2 nieuwe resultaten van kwaliteitsmetingen in ziekenhuizen: de mate waarin het ziekenhuis voldoet aan de voorwaarden qua handhygiëne en de mate dat in het ziekenhuis voorschriften voor geneesmiddelen volledig zijn ingevuld.

  • 21/12/2015

Projectgroep verzorgingsinstellingen: afscheid van ingenieur Roger VOS

Roger Vos zetelde als afgevaardigde voor het Vereniging voor Technische Diensthoofden Verzorgingsinstellingen (VTDV) in de projectgroep verzorgingsinstellingen (VZIP) van Prebes

  • 29/06/2015

Bevoegdheidsoverdracht brandnormen ziekenhuizen

De inwerkingtreding van de Zesde Staatshervorming op 1 juli 2014 heeft heel wat belangrijke implicaties op velerlei vlakken, niet in het minst op vlak van het gezondheidszorgbeleid.

  • 13/10/2014

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Of volg ons via onze social media!

Activiteiten Verzorgingsinstellingen

Er werden geen activiteiten gevonden.

Projectleden

Herman Devriese

Dominic Hermans

Piet Van Den Hende

Patrick Vanmeerbeeck