Verzorgingsinstellingen

Hoofdpagina

Nieuws Verzorgingsinstellingen

Taak-risicoanalyse voor spat- en prikongevallen

  • 25/10/2016

Op het programma van de vorige prenne stond een sessie over preventie van prikrisico’s in UZ Leuven. De spreker van deze module was Jeroen Tenbergen, winnaar van de Prebes award 2016, niveau I.

Lees meer »

Nieuwe inzichten brandveiligheid ouderenvoorzieningen

  • 18/10/2016

Het VIPA-onderzoek naar brandveiligheid in ouderenvoorzieningen met open woonconcepten werd afgerond. Dominic Hermans (bestuurder, voorzitter projectgroep verzorgingsingstellingen) en Lieven Carron (projectgroep verzorgingsinstellingen) zetelde voor Prebes in de commissie om de belangen voor de sector te behartigen.

Lees meer »

Kwaliteit van Vlaamse ziekenhuizen

Op de website zorgkwaliteit.be staan 2 nieuwe resultaten van kwaliteitsmetingen in ziekenhuizen: de mate waarin het ziekenhuis voldoet aan de voorwaarden qua handhygiëne en de mate dat in het ziekenhuis voorschriften voor geneesmiddelen volledig zijn ingevuld.

Lees meer »

Projectgroep verzorgingsinstellingen: afscheid van ingenieur Roger VOS

Roger Vos zetelde als afgevaardigde voor het Vereniging voor Technische Diensthoofden Verzorgingsinstellingen (VTDV) in de projectgroep verzorgingsinstellingen (VZIP) van Prebes

Lees meer »

Bevoegdheidsoverdracht brandnormen ziekenhuizen

De inwerkingtreding van de Zesde Staatshervorming op 1 juli 2014 heeft heel wat belangrijke implicaties op velerlei vlakken, niet in het minst op vlak van het gezondheidszorgbeleid.

Lees meer »

Activiteiten Verzorgingsinstellingen

Er werden geen activiteiten gevonden.

Projectleden

Herman Devriese

Dominic Hermans

Bestuurder
Lid dagelijks bestuur

Piet Van Den Hende

Patrick Vanmeerbeeck