Sociaal event 2014

  • 19/09/2014

Het Perron in Ieper was op zaterdag 6 september de uitvalsbasis voor het tweejaarlijks Sociaal Event waarop de nationale en provinciale bestuursleden, de leden van logistieke teams en deelnemers aan werkgroepen mekaar vinden om bij te praten en vooral te genieten van de samenhorigheid die deze beroepsvereniging uitstraalt.

Afdeling West-Vlaanderen is gekend als de meest actieve in het organiseren van studiemomenten en staat tevens aan de top met een ledenaantal van bijna 1300 gedreven preventieadviseurs uit kleine en grote bedrijven en instellingen. Kring West voorzitter Bart D’Hondt samen met bestuursleden Carlo Dumon en Koen Sohier konden dan ook niet aan de verleiding weerstaan om de Vlaamse collega’s te laten kennis maken met het beste van wat de Westhoek te bieden heeft en samen met de onweerstaanbare aantrekkingskracht die de streek rond Ieper heeft omwille van de herdenking van de Groote Oorlog, leidde dit tot de organisatie van deze onvergetelijke dag.

’s Morgens werd gestart met een ontbijt waarop Eerste schepen Jef Verschoore een inleidend welkomstwoord gaf waarin hij de vele herdenkingen kaderde in het groter geheel van oorlog en vrede in de wereld dat nog steeds brandend actueel is.

Een kleine 150 deelnemers verkenden in de voormiddag tijdens gegidste wandelingen bezienswaardigheden in Ieper zelf.

In de namiddag waren o.a. bezoeken gepland aan Tyne Cot Cemetery, het Hopmuseum, ’t Hoppecruyt, brouwerij Van Eecke en wijngoed Entre-Deux-Monts.

Het afsluitend feestmaal werd opgeluisterd door Trio VierN die met hun aanstekelijke volksliedjes menig deelnemer aanzette tot enthousiast meezingen en dansen. En provinciaal voorzitter Ronny Smismans zag dat het goed was …