Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Versie 2.0 van de ventilatie aanbevelingen

De Taskforce Ventilatie van het coronacommissariaat heeft een versie 2.0 van de aanbevelingen met betrekking tot ventilatie gepubliceerd. We sommen de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van de vorige versie voor je op.

High Level Structure (HLS) wordt Harmonized Structure (HS)

In mei 2021 is 'de nieuwe HLS' gepubliceerd. De naam is gewijzigd in Harmonized Structure. Vanaf mei 2021 wordt deze 'HS' in alle nieuwe en toekomstige ISO-managementsysteemnormen opgenomen.

Versie 5 van de generieke gids

De sociale partners van de Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk hebben op 14 juli 2021 een geactualiseerde versie van de generieke gids gevalideerd (versie 5.0).

Resultaten controlecampagne culinaire spuitbussen 2018 - 2020

De nationale controlecampagne culinaire spuitbussen van de FOD Economie ging 2018 van start. En in 2021 werden de resultaten bekend gemaakt. Slechts 1 van de 14 bemonsterde culinaire spuitbussen werd als conform beschouwd.

Jaarverslag van de FOD Economie, FOD WASO en P&I

De jaarverslagen van FOD Economie & FOD WASO zijn een nieuw jasje gestoken. Het verwijst nu ook naar bestaande artikels en videoboodschappen.

  • 14/07/2021

Gids 'Welzijn op het werk: helder, handig!'

Om iedereen te helpen met het welzijn op het werk te verbeteren is er de gids “Welzijn op het werk: helder, handig!”. Er is geen voorkennis vereist en deze gids bevat alle info die men nodig heeft!

  • 12/07/2021

1 op de 3 horecazaken heeft (nog) geen verplichte CO₂-meter

De FOD Volksgezondheid heeft sinds begin juni 2021, 846 horecazaken gecontroleerd op de naleving van de coronamaatregelen. Uit die controles bleek dat 1 op 3 geen CO₂-meter geïnstalleerd hadden in hun zaak.

Hoe is het gesteld met het preventief gezondheidsbeleid bij ondernemingen?

Het Vlaams Instituut Gezond Leven voert, in samenwerking met VAD, elke 4 jaar een bevraging uit bij Vlaamse ondernemingen. Je kan nu de cijfers inkijken!

Bedenkingen over elektrische laadpalen

De verkoop van nieuwe elektrische wagens stijgt, onder meer dankzij de stimulerende maatregelen van de Vlaamse overheid. De behoefte aan toegankelijke oplaadpunten neemt daardoor ook toe. Maar wat zijn de bedenkingen hierbij?

Hoera! Prenne 59 kan op locatie doorgaan!

Eindelijk weer een Prenne zoals we gewend zijn! (Alleen met iets minder volk). Het leven is aan de snelle, dus schrijf je nu in. De plaatsen zijn beperkt en de interesse is groot ...

  • 08/07/2021
 

Schrijf je in voor de Prebes nieuwsbrief

Laat hier je gegevens achter!

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld, inclusief tips & tricks, handige downloads, ... Tweewekelijks
Vacatureflash Overzicht van de nieuwe vacatures in de preventiewereld Elke donderdag
Bijscholingen Prenne, opleidingen, provinciale activiteiten, ... Wekelijks
Starters Infomail waar we starters wegwijs maken in de preventiewereld Driemaandelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.