Nieuws

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Eerste hulp bij reanimeren

Er is plots veel belangstelling voor Rode Kruis-cursussen na de reanimatie van de Deense voetballer Christian Eriksen, live op tv. Weet jij hoe je juist moet reanimeren? Lees het hier!

Persbericht essenscia PFOS

Essenscia weerlegt dat meer dan 20 sectorbedrijven een vergunning zouden hebben om afvalwater met PFOS te lozen in de Schelde. 

Hoe gezond zijn onze scholen?

In de indicatorenbevraging, een grootschalige enquête in Vlaanderen en Brussel, peilt het Vlaams Insituut Gezond Leven om de 4 jaar naar het gezondheidsbeleid in scholen. 

Praktijkrichtlijn "Risicoanalyse ergonomie"

VerV, de beroepsvereniging voor ergonomie, heeft een praktijkrichtlijn ontwikkeld die aan de hand van 5 stellingen beschrijft hoe de risicoanalyse ergonomie er uitziet, welke elementen ze bevat en welke actoren betrokken zijn.

Mogelijkheden voor vergoeding beroepsrisico

De ministerraad keurde een voorontwerp van wet en een ontwerp van koninklijk besluit goed dat een nieuwe code toevoegt aan de beroepsziektelijst voor werknemers die betrokken zijn bij een uitbraak van besmettingen op het werk.

Wat als inspectie werknemers naar huis stuurt?

Wat gebeurt er wanneer een sociaal inspecteur een werkgever verplicht om bij wijze van passende preventiemaatregel een groot deel van zijn personeel naar huis te sturen om van daaruit te werken?

Hoe van telewerken een werkbare en productieve blijver maken?

Heel wat organisaties bekijken nu of ze in de toekomst zullen blijven telewerken. Hoe pak je dat het beste aan? Ontdek tools, tips en tricks.

Vrij en veilig reizen tijdens de zomer

Ga je deze zomer op vakantie naar het buitenland? Moet je reizen voor het werk? Bekijk de verplichtingen omtrent reizen voor deze zomer!

Update wettelijk kader coronabeperkingen en vaccinaties

Hoe zit het met telewerk, reizen en de vaccinatie? Bekijk onze update over diverse aspecten van de coronamaatregelen en vaccinaties.

Voorwaarden voor terugkeermomenten bepaald

Het MB van 28 oktober 2020 betreffende noodmaatregelen ter beperking van de verspreiding van het COVID-19-coronavirus werd aangepast. Telethuiswerk blijft verplicht, maar vrijwillige terugkeermomenten zijn voortaan mogelijk.

 

Schrijf je in voor de Prebes nieuwsbrief

Laat hier je gegevens achter!

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld, inclusief tips & tricks, handige downloads, ... Tweewekelijks
Vacatureflash Overzicht van de nieuwe vacatures in de preventiewereld Elke donderdag
Bijscholingen Prenne, opleidingen, provinciale activiteiten, ... Wekelijks
Starters Infomail waar we starters wegwijs maken in de preventiewereld Driemaandelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.