Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Veiligheidsnieuws 203 staat vanaf nu online!

Was jij in volle spanning op het nieuwe Veiligheidsnieuws aan het wachten? Dan kunnen we jou eindelijk uit jouw lijden verlossen. Want Veiligheidsnieuws 203 is er, in jouw brievenbus & ook digitaal!

  • 12/06/2019

Ga jij mee naar A+A? Stap mee op de Prebes bus op woensdag 6 november 2019

Staat een bezoek aan de A+A beurs op je planning? Ge-wel-dig! Stap mee op onze Prebes bus en gebruik deze reistijd om te netwerken met collega's. Wat denk je? Ga met ons mee & wij regelen alles!

  • 11/06/2019

Koninklijk besluit tot wijziging van de codex over het welzijn op het werk, wat het periodiek gezondheidstoezicht betreft

In het Koninklijk besluit van 14 mei 2019 is er een wijziging gebeurd van de codex over het welzijn op het werk, wat het periodiek gezondheidstoezicht betreft. Er is voorlopig nog geen datum van inwerkingtreding duidelijk.

50 Prenne's om te vieren. Weet jij aan wie we het Prenne concept te danken hebben?

Prenne 50 is een absolute feesteditie! Al voor de 50ste keer brengen we preventieadviseurs samen om te netwerken en bij te scholen. Maar wie heeft er nu eigenlijk mee aan de wieg gestaan van de Prenne? Ontdek het hier.

  • 11/06/2019

Wijziging codex over het gezondheidstoezicht dossier van de werknemer

De wet van 5 mei 2019 tot verbetering van de schadeloosstelling voor asbestslachtoffers, gepubliceerd in het Belgische Staatsblad van 22 mei 2019, wijzigt artikels I.4-92 en I.4-95 van de codex over het welzijn op het werk.

Opleidingen voor preventieadviseurs in samenwerking met UCLL

Ben je preventieadviseur? Wil je graag de opleiding 'De multidisciplinaire basismodule tot preventieadviseur' volgen? Of eerder 'De aanvulling tot coördinator voor preventieadviseurs' willen volgen?

Maakt de versoepeling van de wegcode het verkeer veiliger of juist niet?

Steeds vaker zijn er ernstige ongevallen met elektrische steps. En mede daardoor komt er nu kritiek op de versoepeling van de wegcode. De maximumsnelheid voor elektrische steps, rolstoelen en hoverboards wordt opgetrokken van 18 tot 25 kilometer per uur.

Volg de studiedag van Anpi over behendigheid van geïntegreerd dossier en brandbeveiliging

Anpi organiseert op 12 juni 2019 een halve studiedag over "de behendigheid van het geïntegreerd dossier en brandbeveiliging". ANPI wil alle betrokken partijen sensibiliseren vanaf de studiebureaus, architecten, tot aan de verschillende vakmannen die interveniëren.

Inspectiecampagne: Valpreventie van vrachtwagens, tankwagens en tankcontainers

Er wordt een inspectiecampagne gelanceerd over de valrisico’s bij activiteiten bovenop vrachtwagens, tankwagens of tankcontainers. Tijdens de inspecties wordt nagegaan in hoeverre de onderneming de valrisico’s geïdentificeerd en geëvalueerd heeft.

Nieuwe eisen luchtverversing werklokalen - aangepaste CO2-waarden

Er is een wijziging van de artikelen III.1-34 tot III.1-36 van de codex over welzijn op het werk over de luchtverversing of ventilatie van werklokalen. De 'actiewaarde' van 800 ppm CO2 wordt verhoogd tot 900 ppm CO2.

 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Onze mails

Mailing Inhoud Frequentie Vb
Nieuwsbrief Het laatste nieuws in de preventiewereld. Maandelijks
Vacatureflash De laatste nieuwe vacatures. Elke donderdag
Opleidingen Tips & tricks + komende opleidingsdata. Elke dinsdag
Prenne Praktische info + uitgelichte Prenne modules. Maandelijks
Provinciale activiteiten Aankondigingen van nieuwe activiteiten. Wekelijks

Lees hier hoe je jouw mailvoorkeuren aanpast.