Nieuws

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Ken jij de 5 elementen van de MUOPO methode om gevaren in de arbeidsplaats te voorkomen?

Om te voorkomen dat gevaren over het hoofd worden gezien of bepaalde aspecten van je activiteiten meer aandacht krijgen dan andere, helpt de MUOPO‐methode om het hele plaatje te zien.

Heb jij al eens gehoord van duurzame brouwerijen?

Duurzame brouwerijen ... Met een bierpijnleiding van 3km voor minder transport. In een circulair economisch model. Zonder afval. Heb je daar al van gehoord? Wel in België houden verschillende brouwerijen zich bezig met verduurzamen van hun proces, transport en werknemers. Goed bezig seg!

Ken jij het VCVH?

VCVH is een dynamische VZW bestaande uit psychologen die beschikken over een ruime ervaring en uitgebreide bagage in hun vakgebied. Via een permanente alarmcentrale zijn zij 24/24 en 7/7 beschikbaar voor psychologische ondersteuning

Bekijk de foto's van Prenne 48!

We zijn geëindigd op 1101 inschrijvingen. Een echte record-editie dus :-) Was jij er ook bij? Top! Want zonder jou was het ons nooit gelukt om zo een recordaantal te halen.

  • 07/12/2018

Op de dag van de vrijwilliger willen we jou heel graag bedanken!

Het is vandaag, 5 december, dag van de vrijwilliger. En nee, dat willen we niet zomaar laten voorbijgaan. Prebes is gebouwd op de steun van al onze vrijwilligers, dus daarom: Bedankt!

  • 05/12/2018

Het welzijnsalfabet van BeSWIC | deel 2

In iedere editie van Veiligheidsnieuws licht telkens iemand anders zijn/haar ‘welzijnalfabet’ toe in een vaste rubriek. Zo krijgen we een unieke kijk op het welzijn of de preventie van de geïnterviewde.

Belgische werknemers en blootstelling aan gevaarlijke chemische producten

FOD WASO deed in 2016 een onderzoek naar de blootstelling van de Belgische werknemers aan gevaarlijke chemische producten (PROBE).

Bedankt west, hallo centrum!

Pieter Verzyck verhuist van regio west naar regio centrum! Inderdaad. Na enkele jaren inzet voor regio west steekt hij de grens over naar regio centrum. Waarom? Een nieuwe professionele uitdaging!

  • 21/11/2018

Lessen uit ongevallen: explosie door C4 lek

Als gevolg van een lek in een warmtewisselaar is een mengsel van butanen en butenen in het stoomcircuit terecht gekomen. Via dit circuit zijn de gassen vrijgekomen in een technisch ruimte waar de verwarmingsinstallatie, die gebruikt maakte van het stoomcondensaat, stond. 

Beperken van schade door brand

Het inspectie-instrument "Beperken van schade door brand" is ontwikkeld door de Seveso-inspectiediensten om te onderzoeken of de Sevesobedrijven de nodige maatregelen hebben genomen om de schade door brand te beperken in procesinstallaties en in de gebouwen waarin procesinstallaties staan opgesteld.

 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Of volg ons op onze social media!