Nieuws

28 april: Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk

De Werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk, of SafeDay, vindt plaats op 28 april. Bij deze gelegenheid heeft de ILO de campagne 'Generation Safe and Healthy' gelanceerd. 

Kinderkalender 2018: het fotoalbum!

Alle kinderen die mee hadden getekend voor de kinderkalender 2018 met als thema 'veilig werken met gevaarlijke stoffen' waren met hun ouders uitgenodigd op de uitreiking in Plopsaland De Panne op zaterdag 21 april 2018. Was jij er ook bij?

  • 23/04/2018

Je laatste kans om de opleiding extended SDS te volgen!

Wil jij je nog informeren over de structuur van de SDS? Grijp deze kans! Want dit is de laatste keer dat onze opleiding 'extended SDS' georganiseerd wordt.

Groene vent zoekt groenste event

Organiseer je een evenement en wil je nagaan of je goed bezig bent op het vlak van duurzaamheid? De gratis GroeneVentscan op de OVAM-website maakt een doorlichting van de afval- en milieudruk van festivals, indoor evenementen, sportmanifestaties, parkfeesten, stadsfestivals, fuiven, stoeten, processies en markten.

Blijf in beweging, doe het veilig!

De 7de editie van de Week van de Valpreventie staat voor de deur. Binnen het thema ‘Blijf in beweging, doe het veilig!’ wordt de oudere aangemoedigd om zoveel mogelijk te bewegen, maar wel op een veilige manier. Dit wil zeggen dat men voldoende aandacht schenkt aan de verschillende valrisicofactoren zoals verminderd zicht, laag vitamine D-gehalte, valangst, medicatie, onveilige omgeving, onaangepast schoeisel …

  • 20/04/2018

Handboek Welzijn op het werk

Als lid van Prebes krijg je 10% korting op het handboek Welzijn op het Werk. Het boek bestaat uit 44 brochures waarvan er 9 volledig herwerkt werden in 2017 (zowel inhoudelijk als layoutmatig) en dit in samenwerking met CoBePrev.

  • 16/04/2018

Wil jij je als vrijwilliger inzetten voor Prebes?

Ben jij een lid van Prebes? Heb je een vlotte pen? En ben je jong van geest? Dan ben jij diegene die we zoeken om ons redactieteam te versterken.

  • 16/04/2018

Doe mee met mobiele maandag

We staan met z’n allen zo vaak stil in het verkeer. En de sleutel tot de oplossing ligt gewoon bij onszelf. Samen zetten we het verkeer in beweging. Met de auto tot aan de tramhalte en daarna een deelfiets nemen. De fiets op en met een fris hoofd op het werk aankomen. De krant lezen terwijl iemand anders je naar het werk brengt. We starten met 1 dag waarop we ons anders verplaatsen. En wie weet waar we eindigen?

Striptekenaar maakt boek over burn-out

Striptekenaar Maaike Hartjes belandde eind 2014 in een burn-out en hield een dagboek bij. Ze knokt niet alleen tegen de burn-out zelf, maar ook tegen het taboe dat erop rust. „Er wordt veel te negatief naar een burn-out gekeken.”

Studienamiddag Provinciale Comités in samenwerking met Departement Onderwijs en Vorming

In 2018 organiseren de Provinciale Comités ter Bevordering van de Arbeid een studienamiddag rond veiligheid in onderwijsinstellingen. De thema’s die dit jaar behandeld worden zijn risicoanalysetechnieken brand en een algemene risicoanalyse van kleuterklassen. 

Blijf op de hoogte

Welke soorten mailings wil je ontvangen?

Of volg ons via onze social media!