Inspectiecampagne: veilig leveren van bouwmaterialen op werven

Vanaf november klopt de arbeidsinspectie (Toezicht Welzijn op het Werk) aan bij de groothandelaars van bouwmaterialen voor professionelen om na te gaan hoe afdoende de maatregelen zijn die ze voorzien voor het veilig verloop van de levering, opslag en nabehandeling van hun producten op de werven.

Deze campagne is een aanvulling op de campagne van het Nationaal Actiecomité voor Veiligheid en hygiëne in het Bouwbedrijf (NAVB) over het veilig leveren van bouwmaterialen op de werven.

De bouwsector blijft nog steeds een sector die gekenmerkt wordt door een hoog aantal ernstige ongevallen. De cijfers van het Fonds van Arbeidsongevallen tonen aan dat 40% van de arbeidsongevallen werden veroorzaakt door activiteiten die rechtstreeks verband houden met het behandelen van bouwmaterialen op de werf, zoals het heffen en tillen van lasten of het behandelen van materiaal.

lees meer »