Emissie door elektriciteitsuitval

  • 31/12/2014

Een blikseminslag op een hoogspanningslijn heeft ervoor gezorgd dat de elektriciteit in een Seveso-inrichting volledig wegviel. Op de site bevindt zich een chloorproductie-installatie. Een aantal noodstroomvoorzieningen hebben niet gefunctioneerd, waardoor de installatie voor de neutralisatie van chloor in de restgassen zonder energie viel en er chloor werd vrijgezet in de omgeving. Ook de chloordetectiesystemen en de telefooncentrale van het bedrijf werden door de elektriciteitsuitval getroffen.

U kan deze documenten vinden op de website van de FOD WASO onder de rubriek Lessen uit ongevallen. Deze nota verschijnt in de reeks “Lessen uit ongevallen”. In deze reeks worden incidenten en ongevallen beschreven die zich in Belgische Seveso-bedrijven voordeden en onderzocht werden door de Afdeling van het toezicht op de chemische risico’s.

onderzoek van ongeval »